UNIAN

Forțele de apărare ale Ucrainei dau o mustrare demnă și împiedică funcționarea ofensivă a Forțelor Armate ale Federației Ruse în toate direcțiile.

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina raportează despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

“Forțele de apărare ale Ucrainei dau o mustrare demnă și restrâng operațiunea ofensivă a Forțelor Armate ale Federației Ruse în toate direcțiile. În timpul zilei, ocupanții au încercat să obțină un punct de sprijin pe granițele capturate, au regrupat trupele, au restabilit capacitatea de luptă, au completat stocurile de rachete, muniție și combustibil și lubrifianți. Din cauza pierderilor semnificative de personal și a scăderii ritmului ofensivei, inamicul continuă să formeze o rezervă pe teritoriul Federației Ruse”, se spune în mesaj.

În direcția Polessky, inamicul încearcă să străpungă apărarea apărătorilor Ucrainei în zonele așezărilor Polesskoye, Kukhari, Zhovtnev, Andreevka, Kopylov, Motyzhin, Buzova, Gorenichi, Bucha, Demidov și block Kiev.

În direcția Seversky, inamicul a fost oprit în timp ce încerca să străpungă apărarea lui Chernihiv. Mișcarea ulterioară a inamicului în direcția Brovary din est nu este exclusă.

În direcția Kharkiv, inamicul continuă încercările nereușite de a bloca orașul din nord. Regimentele de pușcă formate în detrimentul rezerviștilor ruși sunt implicate în desfășurarea operațiunilor de luptă în regiunea Harkov.

În direcțiile Donetsk și Tavrichesky, ocupanții își concentrează eforturile asupra capturării orașelor ucrainene Mariupol și Severodonetsk.

În direcția autobuzului de Sud, ocupanții au încercat să obțină un punct de sprijin pe granițele Realizate, să stabilească controlul asupra orașului Nikolaev și să dezvolte o ofensivă în direcțiile Zaporozhye și Krivoy Rog.

“Ocupanții ruși au fost opriți, demoralizați și suferă pierderi semnificative”, relatează Statul Major General.

De asemenea, se remarcă faptul că în zonele operaționale ale Mării Negre și Azov, condițiile meteorologice au fost de partea armatei ucrainene și au forțat navele ocupanților să se întoarcă la bazele și bazele navale.”Forțele Armate ale Ucrainei, în strânsă cooperare cu alte componente ale forțelor de apărare, rezistă cu înverșunare intervenționiștilor ruși, provocându-le pierderi semnificative de forță de muncă și echipament militar”, relatează Statul Major General.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.