APU continuă să lupte împotriva ocupanților/UNIAN

În toate direcțiile, inamicul a fost oprit de forțele de apărare ucrainene, el încearcă să dețină granițele și pozițiile ocupate.

Acest lucru este raportat de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei într-un mesaj despre invazia rusă începând cu ora 12:00 din 10 martie.

“A cincisprezecea zi a opoziției eroice a poporului ucrainean față de invazia militară rusă continuă. Forțele de apărare ale Ucrainei dau o mustrare demnă și împiedică operațiunea ofensivă a Forțelor Armate ale Federației Ruse în toate direcțiile”, se spune în mesaj.

În special, în direcția Polessky, ocupanții continuă să dețină așezările Polesskoye, Kukhari, Borodyanka, Andreevka, Motizhin, Gorenichi, Bucha, Demidov.

Inamicul încearcă să restabilească capacitatea de luptă a unităților care au suferit pierderi semnificative, se regrupează și nu abandonează ideea blocării Kievului din vest și sud-vest.

“Pregătirea și pătrunderea grupurilor inamice de sabotaj și recunoaștere în Kiev sub pretextul locuitorilor evacuați din așezările ocupate nu este exclusă. Forțele de apărare ucrainene au respins o încercare a inamicului de a forța râul Irpen în apropierea așezării Moshun, inamicul a fost respins, așezarea a fost eliberată”, se spune în mesaj.

În direcția Mykolaiv, inamicul încearcă să obțină un punct de sprijin în așezările Luparevo, Pravdino, Blagodatnoye, Novogrigorovka, Kalinovka, Kiselevka, Pervomaiske, Alexandrovka, Burgundka, Bereslav, Tavriysk.

În direcția Crimeei, întărirea grupării inamice a fost înregistrată de un grup tactic de batalion din cea de-a 336-a brigadă marină separată a Flotei Baltice a Forțelor Armate ale Federației Ruse.

“Inamicul a fost oprit în toate direcțiile de către forțele de apărare ucrainene, nu are succes, încearcă să mențină granițele și pozițiile ocupate”, a subliniat Statul Major General.

armata a cerut, de asemenea, cetățenilor să fie vigilenți, deoarece inamicul, pentru a induce în eroare unitățile Forțelor de apărare ucrainene, a început să se desemneze cu o panglică galbenă pe mânecă, totuși, pentru a identifica apartenența la Forțele Armate ale Federației Ruse, panglica galbenă este atașată și la picior.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.