APU a reușit, de asemenea, să-i conducă pe invadatori înapoi în Rusia în direcția Kharkiv/foto: REUTERSAPU a reușit, de asemenea, să-i conducă pe invadatori înapoi în Rusia în direcția Kharkiv/foto: REUTERS

Forțele Armate ucrainene împing trupele rusești la nord și la est de Harkov și pot întrerupe liniile de aprovizionare ale ocupanților.

Acest lucru a fost anunțat de generalul în rezervă Philip Breedlove, fost comandant al Comandamentului European al forțelor armate americane, într-un comentariu pentru New York Times.

“Ucraina împinge acum trupele ruse la nord și la est de Harkov, în unele cazuri înapoi în Rusia. Prin urmare, acum ucrainenii amenință să întrerupă rutele de aprovizionare rusești și își împing forțele în spate”, a spus Breedlove.

Potrivit oficialilor, închiderea liniilor de aprovizionare rusești la est de Harkov va pune trupele ruse în aceeași poziție în care se aflau după ofensiva de la Kiev, capitala Ucrainei, la începutul războiului. Unități ucrainene înarmate cu rachete antitanc Javelin lansate la umăr au tras asupra soldaților ruși când coloanele rusești de câțiva kilometri lungime lângă Kiev au încetat să avanseze. Invazia a stagnat, mii de soldați ruși au fost uciși sau răniți. Apoi Rusia și-a reorientat misiunea spre est.

Amintiți-vă că Zelensky a confirmat avansul cu succes al APU în direcția Kherson.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.