Su-25/foto - Comandamentul aerian de Sud, 2018 Su-25/foto – Comandamentul aerian de Sud, 2018

Forțele Aeriene au negat declarațiile privind transferul a 4 avioane de atac Su-25 din Macedonia în Ucraina.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat la un briefing de către președintele Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate din Ucraina Yuriy Ignat.

“În prezent nu avem nicio confirmare din partea surselor oficiale ale Macedoniei și Ministerului Apărării din Ucraina cu privire la transferul acestor aeronave. A apărut în mass-media…”,- a remarcat el.

În același timp, Ignat a subliniat că furnizarea de echipamente Sovietice, arme și muniții din țările care le au este foarte importantă.

Citește și:  un depozit de muniție rusesc a fost trântit din nou în Novaya Kakhovka ocupată (foto) În Novaya Kakhovka ocupată, depozitul de muniții rusești a fost “trântit” din nou (foto)  în Lviv au planificat o grevă de rachete pe monumentul lui Bandera: tunarul a fost reținut (foto) în Lviv au planificat o grevă de rachete pe monumentul lui Bandera: tunarul a fost reținut (foto)

De asemenea, răspunzând la întrebarea cu privire la numărul de piloți ucraineni care sunt în prezent instruiți pentru a zbura avioane F-15 și F-16, el a menționat că nu există încă o decizie privind furnizarea Ucrainei Cu F-15, F-16 sau alte tipuri de aeronave, deși mass-media raportează deja despre pregătirea piloților ucraineni.

Potrivit lui Ignat, au început să vorbească despre acest lucru după ce Guvernul SUA a luat decizia de a oferi Ucrainei 100 de milioane pentru instruirea piloților ucraineni pe aeronavele occidentale.

“Trebuie mai întâi să ia o decizie politică cu privire la ce tip de aeronavă vor fi furnizate în Ucraina, și de a instrui pentru ea deja. Până în prezent, pregătirea piloților pentru aceste tipuri de aeronave nu se efectuează”, a spus reprezentantul comandamentului.

după cum știți, pe 4 August, o serie de mass-media au răspândit informații că Macedonia de nord a predat 4 avioane de atac Su-25 Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.