REUTERS foto

Ca urmare a pierderilor grele ale brigăzii Forțelor Speciale Pskov a Forțelor Armate ruse în direcția Harkov, comandantul brigăzii, colonelul Bushuyev, a refuzat să execute ordinul de continuare a operațiunii și a intrat în conflict cu comanda districtului militar occidental. În prezent, colonelul Bushuyev este suspendat din funcție.

Acest lucru a fost raportat de șeful Centrului pentru reforme ale apărării, coordonator al platformei interdepartamentale pentru combaterea amenințărilor hibride, care funcționează în cadrul cooperării Ucraina-NATO, Alexander Danilyuk, cu referire la datele din serviciile de informații ucrainene, pe pagina sa de Facebook.

“Potrivit informațiilor ucrainene, în a doua brigadă separată a forțelor speciale ale Forțelor Armate ale Federației Ruse (Pskov), ca urmare a luptelor din direcția Harkov, peste 30 de morți, 26 de răniți și peste 50 de dispăruți, 7 s-au predat”, a spus el.

“Comandantul brigăzii, colonelul Bushuyev, a intrat în conflict cu comanda armatei a 20-a și a Districtului militar occidental și a refuzat să trimită subordonați în zona de luptă. În acest sens, a fost suspendat de la îndeplinirea obligațiilor sale”, a spus șeful Centrului.

“în cea de-a 22-a brigadă separată a forțelor speciale ale Forțelor Armate ale Federației Ruse (Stepova), începând cu 15 martie 2022, 8 militari au fost uciși și 8 au fost răniți ca urmare a deteriorării artileriei la postul lor de comandă”, a rezumat Alexander Danilyuk.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.