potrivit ONU, stocurile mondiale de grâu au rămas doar 10 săptămâni/ilustrația REUTERSPotrivit ONU, rezervele mondiale de grâu sunt doar 10 săptămâni rămase/REUTERS ilustrare

Scopul lui Vladimir Putin nu este doar criza alimentară cauzată de războiul din Ucraina, ci și criza migrației. 

Calculul dictatorului rus este că, după întreruperea aprovizionării cu cereale, oamenii înfometați vor fugi din aceste regiuni și vor încerca să ajungă în Europa – ca milioane de sirieni care au fugit odată de ororile războiului. Acest lucru a fost declarat de către fostul ambasador al Germaniei în Rusia, R Xvdiger von Fritsch.

Potrivit lui, Putin vrea să destabilizeze Europa cu un nou val de refugiați și să facă presiuni politice asupra guvernelor occidentale pentru a-și abandona pozițiile dure împotriva Rusiei. 

acesta este un nou “război hibrid”, – spune Ruediger.

În același timp, Von Fritsch nu crede în sfârșitul iminent al războiului pe teritoriul Ucrainei, deoarece Putin se confruntă acum cu problema păstrării puterii sale.

prin urmare, există o mare probabilitate de continuare și escaladare a războiului”, a spus el.

Amintiți-vă că, de la invazia pe scară largă a Rusiei, cel puțin 400 de mii de tone de cereale au fost furate și exportate. 

Potrivit datelor de informații, o parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave de marfă uscate sub pavilion rus în apele Mării Mediterane.

În prezent, Statele Unite lucrează la transferul rachetelor cu rază lungă de acțiune în Ucraina pentru deblocarea mării. Acestea vor face posibilă ridicarea blocadei navale din porturile ucrainene, deoarece amenințarea utilizării de noi arme îi va obliga pe ruși să-și retragă navele.

ajuta proiectul susține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.