Gaidai a numit numărul aproximativ de persoane care se ascund în adăposturile de bombe ale fabricii Azot/serviciul de presă foto al PJSC”Asociația Severodonetsk Azot”

Aproximativ 800 de persoane se ascund în mai multe adăposturi pentru bombe sub uzina chimică Azot din Severodonetsk, care este bombardată de ruși. 

Acest lucru a fost anunțat de șeful Luhansk Ova Serghei Gaidai într-un comentariu la CNN.

“Există localnici cărora li s-a cerut să părăsească orașul, dar au refuzat. Există și copii acolo, dar nu sunt mulți dintre ei”, a clarificat șeful OVA.

Potrivit lui Gaidai, cea mai mare parte a Severodonetsk a fost capturată de Rusia, dar armata ucraineană controlează încă Zona industrială Severodonetsk.

Șeful OVA a clarificat, de asemenea, că planta este în proprietate privată, iar proprietarii spun că doar o cantitate mică de substanțe chimice rămân pe teritoriu.

El a adăugat, de asemenea, că, din punct de vedere militar, Azot nu este de interes pentru armata rusă, spre deosebire de Mariupol Azovstal. 

Gaidai a reamintit că marți, un atac aerian rus a lovit un rezervor cu acid azotic la uzină, dar nu a existat nicio amenințare pentru oameni.

după cum a scris UNIAN, joi, 2 iunie, rușii au tras din nou la Azot și au deteriorat depozitul în care era depozitat metanolul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *