cariera Luhovsky de cuarțite/foto GBR

Biroul de Stat de Investigații a oprit furnizarea de componente către Federația rusă de către întreprinderea oligarhului rus Oleg Deripaska care poate fi utilizată în ingineria rachetelor.

Acest lucru a fost raportat în GBR.

“Angajații Biroului de Stat de Investigații au blocat canalul de alimentare cu componente care pot fi utilizate la fabricarea unui sistem de rachete tactice rusești. Livrările ilegale au fost efectuate de o întreprindere din sfera de influență a oligarhului “sancționat” al Federației Ruse Oleg Deripaska”, a declarat GBR într-un comunicat.

Potrivit Biroului, în timpul anchetei preliminare a abuzului de poziție oficială a oficialilor guvernamentali, anchetatorii GBR au descoperit că cariera de cuarțite Glukhovsky, care aparține companiei offshore a oligarhului rus, a efectuat extracția ilegală de cuarțit de înaltă puritate, siliciu și alte minerale în depozitul Banitsky.

“Produsele au fost exportate ilegal în Federația Rusă. Potrivit informațiilor operaționale, siliciul ar fi putut fi folosit de agresor în timpul fabricării rachetelor, care au fost apoi folosite pentru a lovi orașele pașnice din Ucraina”, se arată în raport.

GBR constată că, ca urmare a acțiunilor comune ale Biroului și ale Procuraturii Generale, au fost luate măsuri pentru confiscarea drepturilor corporative ale întreprinderii Deripaska, terenuri de depozite, alte bunuri (tractoare, vehicule) și a fost pregătită o petiție corespunzătoare.

“Acum, proprietatea a fost transferată conducerii Agenției Naționale pentru identificare, căutare și gestionarea activelor”, informează GBR.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că Ucraina naționalizează un petrolier rus și o navă care a efectuat operațiuni inamice.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.