anchetatorii l-au informat pe șeful instanței de suspiciune de trădare/foto: GBRAnchetatorii l-au informat pe șeful instanței despre suspiciunea de înaltă trădare/foto: GBR

Biroul de Stat de Investigații a raportat suspiciunea de înaltă trădare șefului uneia dintre instanțele districtuale din regiunea Kharkiv.

Potrivit serviciului de presă al GBR, agenții biroului au constatat că, după ocuparea uneia dintre așezările din regiunea Harkov, șeful instanței locale a început personal pregătirea instituției judiciare pentru cooperarea cu inamicul.

Se remarcă faptul că, pentru a relua rapid activitatea instanței, deja în conformitate cu legislația rusă, suspectul a încercat să adune o echipă de “oameni asemănători”.

“Ea a cerut în mod activ subordonaților săi să trădeze Ucraina și să desfășoare împreună așa-numitele “proceduri judiciare” ale autorităților de ocupație. Suspectul a căutat, de asemenea, sprijin în rândul ofițerilor locali de aplicare a legii, cărora le-a oferit cooperare cu agresorul”, a spus GBR.

Acum, anchetatorii GBR au informat-o despre suspiciunea de înaltă trădare (Partea 2 a articolului 111 din Codul Penal al Ucrainei).

sancțiunea articolului prevede pedeapsa până la închisoarea pe viață cu confiscarea proprietății.

“Ancheta și justiția ucraineană vor aduce toate aceste cazuri în instanță”, a menționat biroul.

Reamintim că GBR a reținut asistenții lui Kiva care pregăteau provocări cu participarea “titushki”.

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *