Kherson și cea mai mare parte a regiunii sunt sub ocupația Federației Ruse/foto: Lyudmila DenisovaKherson și cea mai mare parte a regiunii sunt sub ocupația Federației Ruse/foto: Lyudmila Denisova

Armata ucraineană este capabilă să elibereze Kherson și satul Snigirevka de invadatorii regiunii Mykolaiv.

Generalul-maior Dmitry Marchenko, care a comandat apărarea lui Nikolaev la începutul agresiunii militare pe scară largă a Federației Ruse, a povestit despre acest lucru într-un interviu acordat site-ului Nikvesti.

Generalul spune că timpul tactic a fost pierdut în aceste zone, ceea ce a permis inamicului să intre acolo și să se stabilească.

“Când au atacat de pe roți, atunci a fost mai ușor să reziste, să lupte și când încep deja să echipeze poziții, aceasta se numește deja apărare pozițională. Pentru ca noi să eliminăm inamicul – toate cărțile spun acest lucru, toate poveștile despre bătălii-trebuie să avem puterea și mijloacele de la unu la trei. Dacă o companie este îngropată acolo, trebuie să punem cel puțin un batalion acolo pentru a avea cel puțin un avantaj”, spune Marchenko.

Răspunzând la întrebarea despre dificultățile de eliberare a orașelor ocupate, Marchenko a reamintit principiul Forțelor Armate ale Ucrainei-să nu tragă asupra civililor.

“Dacă în primele zile ale războiului au ieșit pe drumuri și i – am bătut cu succes acolo, atunci și-au dat seama-merg în sat, totul, nu tragem în sat, pentru că oamenii noștri sunt acolo. A existat chiar și un astfel de caz: șeful OTG a sunat, a spus: “asta este, nu există oameni acolo, există o mulțime de tancuri, puteți demola acest sat de pe fața pământului.” Apoi, după cum sa dovedit, el a fost pur și simplu capturat și forțat să sune. Toți oamenii care stăteau în subsoluri au fost loviți de ruși, s-au ascuns ei înșiși în subsoluri”, a spus el.

“Este o chestiune de principiu la noi – dacă sunt 3-4 familii în sat, nu lovim satul. A complicat rezistența noastră și ordinea războiului, a făcut-o foarte dificilă, dar acestea sunt principiile noastre”, a adăugat generalul.

Anterior, expertul militar Serghei Grabsky a explicat că invadatorii au confiscat rapid Regiunea Herson, deoarece un grup puternic a fost concentrat acolo. Potrivit acestuia, ar fi prea dificil pentru Forțele Armate ale Ucrainei să dețină Istmul cu Crimeea ocupată temporar.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.