REUTERS

Rușii sunt aproape de punctul în care nu vor mai putea continua atacul, ci sub condiția presiunii occidentale pentru următoarele 10 zile.

Acest lucru a fost declarat într-un interviu al fostului comandant al trupelor americane din Europa, Ben Hodges.

el crede că rușii nu vor putea să înconjoare Kiev.

“Cred că rușii nu vor putea să înconjoare Kievul, cu atât mai puțin să-l captureze. Încearcă să captureze Mariupol de aproape 19 zile. Pentru ruși, ar fi trebuit să fie cel mai ușor oraș de capturat, având în vedere apropierea flotei lor de forțele din Crimeea și Donbas. Dar încă nu au reușit să o facă. Nu cred că au capacitateade fapt, înconjoară Kiev. Am fost acolo Acum 5 săptămâni – este un oraș foarte, foarte mare pe malurile unuia dintre cele mai mari râuri din Europa. Există un teren foarte dificil acolo, nu au capacitatea de a-l înconjura”, a spus armata.în același timp, Hodges spune că rușii vor continua să bombardeze Kievul așa cum o fac ocupanții cu alte orașe.

“Prin urmare, este important ca asistența pe care o oferim Ucrainei să includă posibilitatea distrugerii lansatoarelor de rachete folosite de ruși. De aceea spun că va fi o săptămână crucială. Urmează o săptămână crucială, în care acțiunile noastre ar trebui să-i forțeze pe ruși să atingă punctul culminant, astfel încât să nu mai poată ataca”, a explicat Hodges.

Și atunci Ucraina va avea o poziție mai avantajoasă în negocierile cu Rusia, a spus el.

În același timp, Hodges a adăugat că Occidentul și NATO acordă o importanță excesivă amenințărilor rusești, în special cu privire la armele nucleare: “nu cred că Kremlinul folosește arme nucleare. În primul rând, Putin nu va putea să o facă singur. Și nu cred că oamenii care îl înconjoară sunt de fapt interesați de amenințarea nucleară. Din această cauză, se pare că abandonăm acțiunile decisive pe care ar trebui să le întreprindem. Vorbim prea mult despre ceea ce nu putem și nu vom face. Și nu suficient despre ceea ce putem face.”

Potrivit lui Hodges, Occidentul supraestimează astfel de lucruri ale Federației Ruse și astfel se restrânge.

“Ce se va întâmpla în continuare? Dacă am dreptate, atunci în următoarele 10-12 zile trupele rusești vor atinge un vârf și nu vor mai putea continua atacul. Evident, vor dori să înghețe ceea ce au capturat. Acesta este momentul pe care ar trebui să-l folosim. Vom avea o poziție de negociere mai bună. Și trebuie să le cerem nu numai să se întoarcă la perioada din 24 februarie, ci și la faptul căPreședintele Biden a spus că suveranitatea Ucrainei este o prioritate pentru Statele Unite. Că rușii ar trebui să părăsească Crimeea, ar trebui să părăsească Donbass. Și apoi vom începe reconstrucția. Adică, vor fi 3 milioane de refugiați care vor dori să se întoarcă acasă. Va fi o provocare uriașă cu restaurarea și asistența pentru strămutați”, a spus Hodges.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *