după capturarea Mariupol, Rusia va fi capabil să facă un coridor de teren în Crimeea, generalul de Vest comun/foto REUTERS

Dacă autoritățile Federației Ruse stabilesc controlul asupra orașului Mariupol, vor putea pune un coridor terestru din Crimeea ocupată în regiunea Donetsk.

În cazul capturării Mariupolului, Ucraina va pierde un port foarte important, iar Federația Rusă este benefică în multe aspecte, a declarat pentru Deutsche Welle un general austriac, fost șef al Institutului pentru consolidarea păcii și gestionarea conflictelor al Academiei de Apărare Națională a Forțelor Armate Austriece Walter Feichtinger.

Potrivit lui, în cazul în care Mariupol cade, partea rusă va avea controlul asupra unui teritoriu continuu mare de la Herson prin teritoriul Mariupol la Regiunea Donețk și Regiunea Luhansk. 

“…Și datorită acestui fapt, ea va putea exercita o presiune politică enormă. Este posibil ca acesta să fie obiectivul ei pentru următoarea etapă, unde va fi posibil să ne gândim nu doar la negocieri, ci la negocieri de pace”, a menționat expertul.

Amintiți-vă că Rusia a invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. Apoi invadatorii au reușit să blocheze Mariupol. Azov se luptă cu invadatorii din oraș.

Apărătorii Ucrainei și civilii sunt blocați în zona uzinei metalice Azovstal – există un adăpost pe teritoriul întreprinderii.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, inamicul nu a încetat să livreze artilerie și atacuri aeriene asupra orașului.

Au fost bătălii feroce cu invadatorii din Mariupol, Azovstal a fost aproape distrus. Apărătorii orașului speră că acesta va fi deblocat prin mijloace politice sau militare.potrivit informațiilor oficiale, peste 20 de mii de oameni au devenit deja victime ale invadatorilor din Mariupol.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.