APU a doborât o aeronavă rusă de atac Su-25, un general-maior al Forțelor Aeriene Ruse a fost ucis/fotografia Ministerului ApărăriiAPU a doborât un avion rus de atac Su-25 , un general-maior al Forțelor Aeriene Ruse a fost ucis/foto a Ministerului Apărării

Pe cerul peste Ucraina din Regiunea Luhansk, Forțele Armate ucrainene au doborât un luptător. Drept urmare, generalul maior pensionar al Forțelor Aeriene Ruse Kanamat Botashev a fost ucis.

Acest lucru este raportat de serviciul Forțelor Aeriene Ruse cu referire la trei foști subordonați ai ocupantului rus.

Potrivit acestora, au păstrat legătura cu Botashev după încheierea serviciului. Foștii subordonați ai generalului au fost de acord să comunice cu jurnaliștii cu condiția anonimatului din motive de securitate personală.

unul dintre ei a confirmat că, în Ucraina Botashev efectuat sarcina pe Su-25.

Într-unul dintre canalele de telegramă rusești, un participant a raportat despre moartea lui Batashev: “Kanamat a murit. Districtul Popasnaya, 8: 25… Prima abordare a NAR – s (rachete de aeronave neguidate – ed.), a doua-bombe… Un stinger pe cale de ieșire din atac, o explozie în aer și… Totul.”

Administratorul a șters comentariul, dar alți participanți au continuat discuția.

Rețineți că Botashev este cel mai înalt pilot a cărui moarte a devenit cunoscută. Înainte de a se retrage, a fost comandantul unui regiment de aviație.

Se presupune că participarea sa la bătăliile aeriene poate indica cât de dificile sunt sarcinile pe care Kremlinul le stabilește pentru piloții militari ruși din Ucraina sau lipsa piloților de înaltă clasă din armata ocupanților.

Se spune că Botashev avea clasa unui pilot de lunetist. Potrivit Ministerului rus al Apărării, formarea unui astfel de specialist durează 10-12 ani și costă aproximativ 8 milioane de dolari.

Pe forumurile militare rusești, puteți găsi afirmații conform cărora statutul unui pilot de lunetist nu este atât un indicator al priceperii, cât un tribut adus meritului și cu atât mai des este dat nu celor care trag cu precizie, ci celor care au Stele mari pe bretele.

Modul în care generalul pensionar în vârstă de 63 de ani a ajuns la conducerea Su-25 din Ucraina nu este clar. Foștii subordonați ai lui Botashev au sugerat că ” pur și simplu nu putea să stea departe.”

Mass-media a trimis o cerere Ministerului Apărării al Federației Ruse cu o cerere de a comenta informațiile despre posibila moarte a lui Botashev.

general maior pensionar al Forțelor Aeriene Ruse Kanamat Botashev/fotografii din rețelele socialeGeneral-maior pensionar al Forțelor Aeriene Ruse Kanamat Botashev/fotografie din rețelele sociale

cine este generalul-maior Botashev

Se știe că Botashev a comandat un regiment al Bazei Aeriene a Gardienilor din Voronej. Cariera sa militară s-a încheiat în iunie 2012, când a fost acuzat că a prăbușit un luptător Su-27 lângă Petrozavodsk. Generalul ia cerut prietenului său, colonelul, să-l ducă la o plimbare pe Su-27, pe care nu avea acces la zboruri.

În zbor, Botashev a decis să efectueze o figură acrobatică, dar a pierdut controlul. Luptătorul s-a prăbușit și s-a prăbușit, piloții s-au ejectat.

Apoi s – a dovedit că Botashev a avut o încălcare oficială similară-în 2011, fără a avea permis, zbura cu o aeronavă Su-34.Botashev a fost găsit vinovat de accidentul aviatic și condamnat la 4 ani de probă și o amendă de 5 milioane de ruble.

pierderile Forțelor Aeriene Ruse în Ucraina

După cum a raportat UNIAN, pe 22 mai, Statul Major General al Ucrainei a raportat că un avion rus de atac Su-25 a fost doborât pe cer peste Regiunea Luhansk. Pilotul nu a avut timp să evacueze.

Din surse deschise, jurnaliștii Forțelor Aeriene au aflat despre moartea a cel puțin 31 de piloți militari ruși în Ucraina: “acestea sunt pierderi sensibile pentru Forțele Aeriene, deși cifrele reale pot fi mai mari.”

Rețineți, potrivit Statului Major General al Ucrainei, începând cu 24 februarie, Forțele Armate ucrainene au doborât deja 205 de avioane militare rusești și 170 de elicoptere.Ministerul rus al Apărării nu comentează aceste cifre și nu a actualizat informații despre pierderile sale de la sfârșitul lunii martie.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.