trupele din Belarus/fotografie LB.ua

președintele auto-numit al Belarusului Alexander Lukașenko nu conduce de fapt armata țării sale.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de generalul-maior al Serviciului de securitate al Ucrainei Viktor Yagun în aerul teletonului de informații.

“Posibilitatea invaziei din Belarus rămâne destul de mare. Se știe că au pregătit deja primul eșalon – 5 grupuri tactice de batalion, este vorba despre aproximativ 5 mii de militari care pot trece frontiera în orice moment. Ei au, de asemenea, o rezervă, care este de aproximativ 5 mii de oameni. Și aproximativ aceeași sumă a fost pregătită pentru așa-numitul al treilea val al transferului rezerviștilor. În general, acesta este de la 10 la 15 mii de militari pe care îi pot lansa în Ucraina”, a spus Yagun.

Potrivit acestuia, acum rolul principal al armatei bieloruse este o rezervă logistică, oferind logistică ocupanților ruși prin țara lor.

“Se poate spune deja că Belarusii, indiferent dacă doresc sau nu, participă deja la războiul cu Ucraina. O altă problemă a lui Lukashenka este că el nu-și conduce de fapt armata. Șeful NSDC din Belarus și șeful Statului Major General sunt sub controlul operațional al Rusiei”, a declarat generalul SBU.

Yagun a numit, de asemenea, posibilele ținte tactice cheie ale armatei bieloruse din Volinia.

“Destinațiile lor sunt Vladimirets în Regiunea Rivne, precum și Kovel și Lutsk. Acestea sunt cele două artere principale de aprovizionare cu arme din vest”, a adăugat el.

Reamintim, la 20 martie, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că există semne de pregătire a Forțelor Armate ale Republicii Belarus pentru o invazie directă a teritoriului Ucrainei (implicarea trupelor bieloruse în agresiunea armată a Federației Ruse împotriva țării noastre). În același timp, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că există o mare amenințare a ofensivei Republicii Belarus în direcția Volyn.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.