Nikolay Malomuzh/photo UNIAN Nikolay Malomuzh/photo UNIAN

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe, generalul armatei ucrainene Mykola Malomuzh consideră că Forțele Armate ucrainene vor lansa o contraofensivă pe scară largă atunci când vor primi suficiente arme grele de la aliați.

Citate Malomuzha “Espresso”.

“APU face lovituri destul de corecte împotriva grupurilor inamice astăzi. Ocupanții și-au concentrat atenția asupra Severodonetsk, Lisichansk și regiunea Donetsk în ansamblu. Putin a stabilit sarcina ca armata sa să profite instantaneu de aceste teritorii. Mai întâi până pe 9 mai, apoi până pe 10 iunie și acum până pe 22 iunie. Ocupanții nu pot face acest lucru.

Ei își transferă forțele din regiunile Zaporozhye și Kherson pentru a obține succes lângă Severodonetsk. Prin urmare, loviturile contra-bateriei în acele zone în care inamicul și-a retras o parte din trupele sale vor fi acum logice. Atâta timp cât nu primim suficiente arme de la partenerii noștri, aceasta va fi cea mai bună opțiune”, spune Malomuzh.

El a adăugat că Forțele Armate ale Ucrainei ar trebui să creeze premise pentru încercuirea trupelor rusești în regiunea Herson.

“Acum, APU sunt de operare foarte succes în regiunea Herson. 18 așezări au fost eliberate. Dacă APU creează condiții pentru înconjurarea trupelor rusești în regiunea Kherson și Zaporozhye, atunci armata rusă va fi învinsă. Din păcate, nu există astfel de condiții pentru ziua de azi. Nu există condiții strategice pentru înconjurarea trupelor rusești în regiunea Kherson, dar există și cele tactice.

Avem nevoie de sisteme de rachete, pe care le așteptăm deja de la partenerii noștri. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de complexul militar-industrial intern. De asemenea, trebuie să lucrăm la crearea de arme interne, în special sisteme de rachete, pentru a distruge inamicul. Acum se pregătesc rezerve în Ucraina. Vom avea superioritate numerică asupra inamicului, dar avem nevoie de arme în care inamicul ne depășește. Prin urmare, în opinia mea, punctul de cotitură în favoarea forțelor armate ale Ucrainei va fi în iulie-August din această vară, când vom avea un număr suficient de arme”, a adăugat Malomuzh.

La 1 iunie, președintele Herson OVA, Gennady Laguta, a declarat că în regiunea Herson, armata ucraineană a eliberat peste 20 de așezări din regiunea Dnipropetrovsk și continuă contraofensiva.

Pe 6 iunie, Secretarul NSDC, Alexei Danilov, a declarat că pentru o contraofensivă și eliberarea completă a teritoriilor ocupate temporar de Rusia în sudul și estul Forțelor Armate ale Ucrainei, este necesar să se formeze șase noi brigăzi de 25.000 de persoane.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.