în timpul raidului aerian rus asupra Mariupol, maternitatea din Centrul orașului a fost distrusă

bomba aeriană de la spitalul din Mariupol este dovada finală că are loc genocidul ucrainenilor.

Acest lucru a fost declarat de președintele Vladimir Zelensky în discursul său.

“Astăzi este ziua care definește totul. Determină cine este de partea cui. Bombele rusești au căzut pe un spital și o maternitate din Mariupol. Spitalul de copii. O maternitate funcțională. Clădirile sunt distruse. Din acest moment, 17 răniți. Analiza molozului este încă în desfășurare. Oamenii au început să se ascundă de raidul aerian la timp. De la bombe de aviație de 500 de kilograme pe care ocupanții le aruncă asupra orașelor ucrainene. De multe ori deja… Era deja dincolo de punctul de brutalitate. Tot ceea ce fac ocupanții cu Mariupol este dincolo de limitele brutalității”, a spus președintele.

Potrivit lui, astăzi trebuie să fim uniți în condamnarea acestei crime de război a Rusiei, care reflectă tot răul pe care invadatorii l-au adus în țara noastră.

“Toate orașele distruse. Ce i-au făcut lui Volnovakha. Harkov. Stafide. Ahtyrka. Cernihiv. Borodyanka. Gostomel. Jitomir. Și zeci de orașe ucrainene. Care nu au reprezentat niciodată o amenințare pentru Federația Rusă. Spitalele au fost distruse, școlile, bisericile, casele au fost distruse. Și toți oamenii uciși. Copii uciși. Bomba aeriană de la Spitalul de maternitate este finalădovada. Dovada că există un genocid al ucrainenilor”, a subliniat șeful statului.

după cum a raportat UNIAN, astăzi, pe 9 Martie, în timpul raidului aerian rus asupra Mariupol, o maternitate din Centrul orașului, precum și un spital, un departament pentru copii și un departament de terapie au fost distruse.

ca urmare a grevei de la Spitalul de maternitate din Mariupol, 17 persoane au fost rănite.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *