Anton Gerashchenko a criticat comanda militară rusă/foto Unian, Viktor Kovalchuk

Consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, s-a adresat generalilor ruși și a întrebat când vor începe în cele din urmă să colecteze cadavrele soldaților înșelați de președintele rus Vladimir Putin și de ei.

a scris despre asta pe pagina sa de Facebook.

“Generali ruși! Ai conștiință? Când veți începe în cele din urmă să colectați cadavrele soldaților înșelați de Putin și de voi? Acum, în Voznesensk din zona Nikolaev se livrează mașina frigorifică pentru carcasele congelate de bovine. Cadavrele soldaților pe care i-ați abandonat au fost puse acolo”, a spus el.

Gerashchenko a adăugat că printre ei: de la Voznesensk – 9 cadavre; din Novaya – Odessa – 6, satul Pribuzhany – 2.

potrivit lui, aceștia sunt doar cei care au fost luați într-o manieră organizată. Zeci de cadavre au fost îngropate de locuitorii locali pentru a nu crea condiții nesanitare.

“Alege un parlamentar-începe negocierile. Persoana de Contact – Vitaly Kim (șeful Administrației Regionale de Stat Mykolaiv, – UNIAN.) “,- a rezumat Gerashchenko.

Anterior a devenit cunoscut faptul că Ministerul Apărării al Federației Ruse a ordonat distrugerea cadavrelor soldaților săi care au murit în Ucraina. Documentul corespunzător din 26 februarie, semnat de ministrul adjunct al Apărării al Federației Ruse Alexey Krivoruchko, a fost publicat de comanda operațională “Nord”.

după cum au raportat martorii oculari, la Chaplynka, la granița administrativă cu Crimeea, pe 9 martie, cadavrele a aproximativ 50 de soldați ruși uciși în regiunea Herson și Nikolayevshchina au fost aruncate într-o groapă și arse dimineața.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.