Germania a explicat de ce țara este acuzată de asistență insuficientă pentru Ucraina/foto de Reuters

În Germania, au încercat să explice de ce țara este acuzată de asistență insuficientă pentru Ucraina. Potrivit Vice-cancelarului, ministrul Economiei și Protecției climei din Germania, Robert Habeck, acestea sunt ecouri ale trecutului. Statul a construit Nord Stream-2, în ciuda avertismentelor partenerilor est-europeni.

Oficialul a făcut o astfel de declarație într-un interviu acordat portalului German Welt am Sonntag.

“Germania a construit Nord Stream-2, în ciuda anexării Crimeei, și a ignorat avertismentele partenerilor est-europeni. Acest lucru are un efect. Astăzi ne confruntăm cu datorii în care am intrat în trecut”, a spus Habek.

Ministrul Economiei a recunoscut că Germania a tratat autoritățile ruse ” prea necritic.” Iar declarațiile privind asistența insuficientă pentru Ucraina sunt rezultatul politicilor din trecut.

ce a precedat explicațiile lui Habeck

În ajunul mass-media germane a raportat că în ultimele nouă săptămâni, guvernul German a minimizat sprijinul militar pentru Ucraina. Potrivit jurnaliștilor, în perioada 30 Martie-26 mai, Ucraina a primit doar două transporturi de arme de la guvernul German. Ambele transporturi conțineau numai mine, grenade, Aparate de radio, piese și altele asemenea

Potrivit jurnaliștilor, cancelarul Olaf Scholz refuză să furnizeze Ucrainei arme grele, cum ar fi tancuri și transportoare blindate, referindu-se la acordurile cu aliații NATO.

Fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a criticat poziția Germaniei cu privire la furnizarea de arme Ucrainei. El este convins că o “conducere germană” clară ar schimba întreaga dinamică din Ucraina.

În același timp, vicecancelarul Robert Habek a negat rapoartele mass-media despre poziția lentă a țării cu privire la asistența militară acordată Ucrainei în confruntarea cu Rusia. El a declarat că ” chiar acum soldații ucraineni sunt învățați să folosească obuzierele germane panzerhaubitze 2000.”

Potrivit fostului șef al conferinței de securitate de la Munchen, Wolfgang Ischinger, Berlinul va fi acuzat de potențiala înfrângere a Ucrainei, astfel încât autoritățile germane ar trebui să sprijine activ statul nostru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.