Ucraina este interesată să achiziționeze un total de zece astfel de sisteme/Diehl Defense Ucraina este interesată să achiziționeze un total de zece astfel de sisteme/Diehl Defense

Guvernul FRN discută despre transferul în Ucraina a sistemului german de apărare aeriană IRIS-t SLM cu o autonomie de 40 de kilometri (altitudine – 20 de kilometri).

Bild scrie despre asta.

Acest sistem vă permite să reflectați avioane de luptă, elicoptere, rachete de croazieră, artilerie de rachete, drone, rachete anti-radar și bombe, asigurând astfel siguranța spațiului aerian.

Sistemul, potrivit Bild, poate fi lansat pe deplin în Ucraina din noiembrie.de îndată ce livrarea este aprobată, armata ucraineană va putea începe instruirea în utilizarea sistemului în Germania.

Ucraina este interesată în achiziționarea unui total de zece astfel de sisteme. Acestea pot fi produse în următorii trei până la patru ani.

Propunerea lui DIEHL se află în comitetul de securitate de cel puțin două săptămâni. Dar nimic nu a fost decis încă.

Ambasadorul ucrainean Andriy Melnyk a vizitat Berlinul săptămâna aceasta împreună cu Ministrul de Externe Dmitry Kuleba. Potrivit BILD, probabil că decizia finală a Ministerului Finanțelor nu a fost încă luată.

În timpul unui discurs în Bundestag, cancelarul Olaf Scholz a spus că sistemele de apărare aeriană vor fi transferate în Ucraina, notează ziarul.

poziția Germaniei

Timp de mulți ani, guvernul Merkel a dat undă verde pentru furnizarea de componente “cu dublă utilizare” către Rusia, ocolind sancțiunile.

Situația s – a schimbat dramatic după 24 februarie 2022-din cauza ofensivei pe scară largă a Federației Ruse asupra Ucrainei.

Cu toate acestea, Germania, condusă de Scholz, a fost criticată în repetate rânduri pentru poziția sa indecisă cu privire la sprijinul militar pentru Ucraina.

cancelarul consideră că furnizarea de arme grele ar putea provoca Kremlinul la o agresiune și mai mare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *