Companiile și organizațiile străine continuă să părăsească piața rusă. De exemplu, Mars și Mondelez International au încetat recent să investească în afacerea lor pe teritoriul Federației Ruse. Și acum o mare bancă de investiții Goldman Sachs a decis să reducă activitățile sale în Rusia. Acesta este primul gigant de pe Wall Street care se retrage din Federația Rusă din cauza invaziei sale în Ucraina suverană.

Goldman Sachs a vorbit despre decizia sa într-un comentariu pentru Bloomberg. Reprezentanții băncii au declarat: “Goldman Sachs își lichidează activitatea în Rusia în conformitate cu cerințele de reglementare și licențiere. Ne concentrăm pe sprijinirea clienților noștri din întreaga lume în gestionarea sau închiderea angajamentelor de piață preexistente.”

Segmentul rus al Goldman Sachs nu a devenit o parte semnificativă a activității globale a băncii. Cu toate acestea, și-a menținut prezența în Federația rusă în ultimii ani. Acum nu putem decât să sperăm că ceilalți giganți de pe Wall Street vor urma exemplul Goldman Sachs și vor părăsi și Rusia.

Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.