rușii probabil nu pregătesc o ofensivă în nord - GPSU/photo UNIAN, Sergey RevaRușii nu sunt, probabil, pregătește o ofensivă în nord – GSU/foto UNIAN, Serghei Reva

Polițiștii de frontieră ucraineni nu observă formarea unui grup de către trupele rusești pentru o ofensivă către Chernihiv.

Acest lucru a fost declarat la Ukrinform de către Președintele Serviciului Frontierei de stat Andriy Demchenko.

“Rusia nu lasă provocări armate pe secțiunea ucraineano-rusă a frontierei, în special în direcția regiunii Chernihiv. Bombardarea teritoriului Ucrainei din arme de calibru mic, mortare, atacuri de artilerie, inclusiv facilități de infrastructură civilă din zona de frontieră, continuă aproape zilnic. Focul se desfășoară de pe teritoriul Rusiei”, a spus el.

Demchenko explică faptul că inamicul încearcă să-și demonstreze prezența pentru a constrânge acțiunile armatei ucrainene și utilizarea lor în alte domenii.

“În acest scop, țara agresoare continuă să dețină unități ale Forțelor Armate în zonele de frontieră din regiunile Bryansk și Kursk. În unele zone, inamicul întărește echipamentul de inginerie al pozițiilor. În același timp, formarea unui grup de către inamic pentru reluarea ofensivei nu este respectată în prezent”, a subliniat Președintele Serviciului de securitate de Stat.

ce a precedat-o

Mai devreme, Washington Post a raportat că polițiștii de frontieră, împreună cu alți apărători ucraineni, se pregătesc pentru o posibilă re-invazie a Rusiei din nord. Comandantul adjunct al GPSU din regiunea Chernihiv, Alexander Sereda, a declarat: de la două la opt cochilii cad pe teritoriul regiunii în fiecare zi. “În orice caz, ne pregătim pentru o posibilă re-invazie. Ne atacă pozițiile și orașele. [Rușii] nu au nicio idee despre regulile angajamentului”, a spus Sereda.

În același timp, șeful administrației militare regionale Chernihiv Vyacheslav Chaus a confirmat bombardarea constantă a zonelor de frontieră din regiune. Rușii deschid focul atât ziua cât și noaptea. O situație similară s-a dezvoltat în regiunea Sumy: astăzi inamicul a tras pe terenurile a trei comunități din regiune, una dintr-un avion.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *