Grecia a promis Ucrainei până la 30 BMP  photo REUTERS Grecia a promis Ucrainei până la 30 BMP photo REUTERS

Grecia poate transfera până la 30 de unități de vehicule de luptă de infanterie în stil sovietic în Ucraina după un schimb cu Germania.

Acest lucru a fost declarat de premierul grec Kyriakos Mitsotakis, relatează Protothema.

Citește și:  Germania va oferi Greciei BMP Marder, pe care Ucraina a solicitat-Bild Germania va oferi Greciei BMP Marder, pe care Ucraina a solicitat-Bild  Grecia va furniza Ucrainei arme grele: Germania a fost de acord să ofere Atenei un înlocuitor Grecia va furniza Ucrainei arme grele: Germania a fost de acord să ofere Atenei un înlocuitor

Livrarea va avea loc ca parte a unui schimb cu Germania, care a promis că va transfera vehicule blindate Marder la Atena în schimb.

“În acest moment, schimbăm un număr mic – de la 20 la 30 de vehicule blindate – pentru vehicule mult mai moderne fabricate în Germania. Ajutăm Ucraina și, în același timp, ne întărim forțele armate cu vehicule de luptă mai noi”, a spus Mitsotakis.

După cum a raportat UNIAN, pe 7 iunie, Grecia a anunțat că va întârzia transportul BMP-1 sovietic către Ucraina cu cel puțin două luni, deoarece Germania întârzie transportul BMP Marder către Grecia. Fostul ministru grec al Apărării a spus că nu are nicio explicație pentru acest lucru, cu excepția acestui lucru: “Olaf Scholz nu vrea să ajute Ucraina direct și nu vrea să o recunoască deschis.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.