Scholz a fost reproșat în mod repetat pentru poziția sa lentă asupra agresiunii Federației Ruse/fotografie ua.depositphotos.com Scholz a fost reproșat în mod repetat pentru poziția sa lentă cu privire la agresiunea Federației Ruse/foto ua.depositphotos.com

Germania va furniza Greciei vehicule de luptă pentru infanterie, astfel încât Guvernul de la Atena să poată transfera arme în stil sovietic în Ucraina.

Acest lucru a fost declarat marți de cancelarul German Olaf Scholz, după un summit UE de două zile la Bruxelles, Citat de Reuters.

“Vom oferi Greciei Vehicule germane de luptă pentru infanterie”, a spus el, adăugând că un acord corespunzător a fost deja încheiat cu premierul grec.

Citește și:  Danilov despre ocuparea rapidă a regiunii Kherson: nici măcar nu am un răspuns Danilov despre ocuparea rapidă a regiunii Kherson: “nici măcar nu am un răspuns”  recunoașterea aeriană ucraineană a arătat utilizarea unui UAV American PUMA lângă Zaporozhye (Foto ,video) Recunoașterea aeriană ucraineană a arătat utilizarea UAV-ului American PUMA lângă Zaporozhye (Foto, video) Gauleiter din Melitopol Danilchenko vrea deja să demisioneze Gauleiter de Melitopol Danilchenko vrea deja să renunțe la “poziția”

Scholz nu a oferit detalii despre vehiculele de luptă ale infanteriei pe care Berlinul le va transfera în Grecia sau ce arme va transfera Atena la Kiev.

“ministerele apărării vor elabora detaliile și vor implementa rapid acest Acord”, a spus el.

ce a precedat

Ziarul german Welt a publicat documente care atestă că cancelarul German Olaf Scholz a refuzat să furnizeze Ucrainei arme grele, cum ar fi tancuri și transportoare blindate, referindu-se la acordurile cu aliații NATO. În același timp, țara aproape că nu a furnizat arme ușoare de la sfârșitul lunii martie.

Conform listei, la mijlocul lunii mai, Germania a trimis 3 mii de mine antitanc și 1,6 mii de mine specializate direcționate antitanc. Dar în prima livrare, trimisă în Ucraina cu o lună mai devreme, existau doar piese de schimb pentru mitraliere, Brichete, Cabluri de detonare, posturi de radio, grenade de mână, încărcături explozive și mine.

Potrivit părții ucrainene, ultima livrare de arme antiaeriene și antitanc din Germania a avut loc în urmă cu mai bine de două luni-pe 25 martie. Ajutorul conținea 2 mii de rachete Panzerfaust 3 și 1,5 mii de Rachete Antiaeriene Strela.

cu toate acestea, în conformitate cu lista ucraineană din 29 Martie, necesitatea acestor muniții a rămas în continuare. De asemenea, luptătorii aveau nevoie de rachete anti-navă de tip “Harpoon”.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.