numărul victimelor atacului asupra poligonului Yavorovsky a crescut/UNIAN

Ca urmare a unui atac cu rachete asupra Centrului Internațional pentru menținerea păcii și securității, situat la terenul de antrenament Yavorovsky (regiunea Lviv), 35 de persoane au fost ucise, alte 134 au fost rănite.

Acest lucru a fost anunțat de șeful Lviv Ova Maxim Kozitsky.

Începând cu ora 12:00, aproape toate incendiile de pe teritoriul centrului au fost eliminate, experții în explozivi și alți specialiști examinează în continuare teritoriul, cea mai mare parte a molozului a fost demontată. 

“Din păcate, am pierdut mai mulți eroi: 35 de persoane au fost ucise în urma bombardării Centrului de menținere a păcii și securitate. Alți 134 cu grade diferite de daune sunt în spital. Echipa Lviv OVA va actualiza datele, așa că urmăriți exclusiv rapoartele oficiale”, a spus Kozitsky.

Rușii au lansat un atac aerian din apele Mării Negre și Azov. Avioanele au fost ridicate pe aeroportul din Saratov. În total, ocupanții au tras peste 30 de rachete. Sistemul ucrainean de apărare aeriană a funcționat. Unele dintre rachete au fost doborâte în aer.

În dimineața zilei de 13 martie, a devenit cunoscut faptul că o alertă aeriană a fost declarată în Lviv. Rețeaua a raportat că două explozii puternice au fost auzite în centrul regional.deputatul local Igor Zinkevich a declarat că exploziile au fost rezultatul activității apărării aeriene ucrainene împotriva rachetelor rusești.

Exploziile din regiunea Lviv au tunat pentru prima dată de la invazia rusă a Ucrainei.

După un timp, a devenit cunoscut faptul că Federația Rusă a efectuat un atac aerian pe terenul de antrenament Yavorovsky. Centrul Internațional pentru menținerea păcii și securitate a fost distrus. La început, autoritățile au raportat 9 victime și 57 de răniți. Ministrul Apărării Alexei Reznikov a cerut din nou NATO să închidă cerul peste Ucraina.

amintiți-vă că dimineața devreme pe 24 februarie, trupele ruse au intrat în Ucraina.

inamicul a bombardat mai întâi instalațiile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special, Kiev, Chernihiv, Mariupol, Kharkiv, Herson și Jitomir.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.