Switchblade sunt bombe inteligente robotizate

Statele Unite vor trimite Ucrainei 100 de” drone kamikaze ” Switchblade ca parte a unui nou pachet de arme în valoare de 800 de milioane de dolari.

Acest lucru i-a fost spus lui Politico de către Republicanul de top din Comisia pentru Afaceri Externe a camerei, Michael McCaul.

Arma există în două versiuni – Switchblade 300 și 600: modelul 300 este conceput pentru lovituri precise împotriva armatei; al 600-lea este pentru distrugerea tancurilor sau a altor echipamente inamice. Comandamentul pentru operațiuni speciale din SUA a achiziționat – o de la producătorul AeroVironment de la Washington.

Switchblade este o bombă robotică inteligentă. Acestea sunt echipate cu camere, sisteme de ghidare și explozivi. Ele pot lovi în mod automat obiective multe mile distanță, și ele pot fi ghidate în jurul valorii de obiective până când vine momentul potrivit pentru a lovi. Potrivit companiei, modelul 600 este capabil să zboare timp de 40 de minute și să acopere o distanță de până la 80 de kilometri.

Aceasta este o armă de unică folosință, motiv pentru care a fost poreclită “drona kamikaze”. Zboară mult mai repede decât dronele turcești Bayraktar TB2, pe care Ucraina le-a folosit deja cu succes. Marea Britanie este singura țară străină căreia i se permite în prezent să cumpere Switchblade.

după cum a raportat UNIAN, președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden a anunțat alocarea a 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina în domeniul securității.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.