La 25 aprilie, serviciile speciale ale Federației Ruse au organizat o provocare cu explozii în Transnistria/foto facebook.com/pg/DPSUkraine

În apropierea graniței, formarea unei grupări de către ruși pentru reluarea ofensivei în direcția regiunilor Chernihiv și Sumy nu a fost încă observată.

Acest lucru a fost declarat de către Președintele Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei Andriy Demchenko la un briefing cu privire la situația de pe secțiunile frontierei de stat.

“Există o anumită mișcare a echipamentelor rusești în zona de frontieră rusă. În același timp, nu înregistrăm formarea unui grup de către inamic pentru a relua ofensiva”, a spus vorbitorul.

În același timp, potrivit lui, Rusia continuă să efectueze provocări armate pe secțiunea ucraineano-rusă a frontierei în direcția regiunilor Chernihiv și Sumy, de unde armata ucraineană a alungat forțele inamice.

“În cadrul regiunilor Kiev, Sumy și Chernihiv, ca parte a restabilirii controlului asupra frontierei, polițiștii de frontieră au ajuns deja la toate domeniile de responsabilitate. Dar pericolul rămâne în continuare, astfel încât în forma clasică de protecție a frontierelor nu se întâmplă încă”, a spus Demchenko.

El a adăugat că sunt încă luate măsuri pentru a verifica în continuare terenul de pe teritoriul de frontieră, sunt înființate posturi de observare și posturi de securitate.

“Printre pericolele care există în aceste zone se numără posibila exploatare a zonei, activitatea grupurilor de sabotaj și bombardarea de pe teritoriul adiacent. În ultimele zile, inamicul a bombardat în mod repetat Ucraina, deschizând focul de pe teritoriul său”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de securitate de Stat.

El a spus că, în special, ieri inamicul a bombardat regiunea Chernihiv de trei ori, astăzi au fost înregistrate atacuri de mortar din regiunea Sumy.

Demcenko a mai menționat că situația de la granița cu Moldova rămâne tensionată, în special pe segmentul transnistrean.

“Nu este exclus ca, la fel ca teritoriul Belarusului, inamicul să poată folosi această direcție pentru o escaladare ulterioară. Cu toate acestea, aș dori să menționez că atât la granița cu Belarus, cât și în direcția Transnistriei, forțele de apărare ucrainene iau toate măsurile necesare pentru consolidarea acestor secțiuni și, în special, sunt luate în considerare toate informațiile care pot afecta protecția frontierei”, a spus speakerul.

El a reamintit că punctele de control pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, precum și la granița cu Belarus și Rusia, au fost închise prin decizia Guvernului Ucrainei. Polițiștii de frontieră ucraineni nu efectuează măsuri de înregistrare și admitere a cetățenilor.

escaladarea în Transnistria

După cum a raportat UNIAN, potrivit Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării, la 25 aprilie, serviciile speciale ale Federației Ruse au organizat o provocare cu explozii în capitala nerecunoscutei “Republica Moldovenească Pridnestroviană” (PMR).

Anterior, Federația Rusă a spus că în a doua etapă a “operațiunii speciale”, armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbass, care va crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, ceea ce va oferi “Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde se remarcă faptele de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă încercările de implicare a regiunii transnistrene a Moldovei în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse care se află pe teritoriul regiunii transnistrene a Moldovei au fost puse în deplină pregătire de luptă.

La 26 aprilie, autoritățile ” PMR “au anunțat explozii în clădirea” Ministerului Securității de Stat ” din Tiraspol, într-o unitate militară din satul Zabory, iar turnul Centrului Radio Mayak a fost aruncat în aer.

serviciile de informații ucrainene au raportat, de asemenea, că trupele rusești doresc să efectueze un atac cu rachete asupra Transnistriei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.