“harpoanele” din SUA vor permite Ucrainei să controleze o parte din Marea Neagră/ua.depositphotos.com

Rachetele americane anti-navă “Harpoon” (Harpoon) vor oferi Ucrainei posibilitatea de a controla o zonă destul de mare a Mării Negre.

Această opinie a fost exprimată de expertul militar Oleg Zhdanov în aerul FreedomUA.

“Complexele de harpon ne vor oferi posibilitatea de a controla o zonă destul de mare a Mării Negre. Sub acoperirea acestor complexe, într-adevăr, este posibil să încercăm să reluăm trecerea navelor civile”, a spus el.

Potrivit acestuia, acum există șase submarine rusești pe mare, dar toate sunt diesel și, prin urmare, trebuie să iasă în mod constant la suprafață pentru a reface aprovizionarea cu aer, a porni instalațiile diesel și a reîncărca bateriile:

“în acest moment le putem prinde.”

Jdanov a numit, de asemenea, momentul în care armele lend-lease vor sosi din Statele Unite. Potrivit lui, acest lucru se va întâmpla în a doua jumătate a lunii iunie.

Potrivit rapoartelor mass-media, Washingtonul ar putea trimite “harpoane” la Kiev pentru a ridica blocada Rusiei asupra Mării Negre și pentru a preveni o criză alimentară care se apropie.de asemenea, s-a raportat anterior că Rusia deține două fregate cu 16 rachete de tip Kalibr în Marea Neagră.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.