Rusia a ocupat Kherson/screenshot

Ideea unui “referendum” în regiunea Herson a eșuat, așa că acum colaboratorii dispersează falsul că nu păreau să-l țină.

după cum raportează Ukrinform, acest lucru a fost anunțat pe Facebook de președintele organizației regionale a Comitetului alegătorilor din Ucraina Dementiy Bely.

“De ce colaboratorii din Herson dispersează ieri falsul că “nu aveau de gând să organizeze un referendum”? Foarte simplu. Nu au putut organiza acest “referendum”, – a scris White.

El a menționat că buletinele de vot pot fi tipărite și distribuite pe transportatori de personal blindat sau tigri sub protecția mitralierilor. Dar sunt necesare multe comisii pentru organizarea votului. Și cineva ar trebui să trimită oameni la aceste comisii – partide sau organizații publice sau consilii de deputați. O mică “grămadă de trădători”, care au fost recrutați de ocupanți în cele două luni de ocupație, nu este în mod clar suficientă pentru acest proces complex, a declarat șeful organizației regionale a KIU.

Potrivit acestuia, fără membri ai comisiilor, fără oficiali care au cel puțin câteva liste electorale, fără agitatori care vor spune că “este necesar să participi la vot”, fără mass – media, afișe informative – “fără toată această grămadă de oameni este imposibil să organizezi cel puțin o aparență de vot.”

Mii de soldați ruși cu mitraliere și purtând cagule nu vor putea să-i îndepărteze de lupte, astfel încât să emită buletine de vot în toate satele și orașele din regiune și apoi să numere voturile, a scris Bely.

Și cel mai important lucru, potrivit lui, este că majoritatea absolută a locuitorilor din regiune sunt ostili ideii “HNR”.

“De aceea colaboratorii “dispersează” falsuri la care “nu aveau de gând.”.. Pentru că știu deja că ideea unui “referendum” în regiunea Herson a eșuat lamentabil. Regiunea Herson este Ucraina”, a subliniat el.

Bely a subliniat, de asemenea, că nu există motive legale pentru un referendum nici în legislația ucraineană, nici în legislația țării agresoare, nici în documentele internaționale. Și această procedură ar fi o ficțiune și nu ar avea consecințe juridice.

După cum a raportat UNIAN, armata rusă pregătește o serie de pseudo-referendumuri pentru “legalizarea” administrațiilor de ocupație. În special, potrivit MOU GUR, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Kherson, se pregătesc să organizeze un “referendum” privind crearea unei pseudo-republici a “khnr” și recunoașterea autorităților de ocupație.

În Herson, pe 27 aprilie, locuitorii locali au mers la un protest pașnic împotriva pseudo-referendumului și a ocupației rusești, invadatorii au folosit grenade de gaz și de asomare împotriva oamenilor.

potrivit comisarului Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova, invadatorii intenționează să organizeze un așa-numit referendum în regiunea Herson în perioada 1 Mai-10 mai.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *