un miting a avut loc la Moscova/foto de REUTERS

Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a comparat mitingul de la Moscova în legătură cu aniversarea confiscării Crimeei cu armata rusă, care a atacat Ucraina, și s-a oferit să prezinte 14 mii de cadavre pe acest stadion.

Acest lucru este menționat în mesajul său video postat pe canalul Telegram al președintelui.

“Multe cuvinte au fost spuse astăzi la Moscova în legătură cu aniversarea confiscării Crimeei. A avut loc un mare miting. Vreau să atrag atenția asupra unui detaliu: se raportează că în total aproximativ 200 de mii de oameni au fost atrași de activitatea de raliu din capitala Rusiei – 100 de mii pe străzi, aproximativ 95 de mii pe stadion. Acesta este același număr de militari ruși implicați în invazia Ucrainei. Imaginați-vă că există 14 mii de cadavre la acel stadion din Moscova. Și încă zeci de mii de oameni răniți și mutilați”, a spus Zelensky.el a reamintit că Rusia a suferit deja atât de multe pierderi din cauza atacului său asupra Ucrainei.

“Acesta este prețul războiului. Puțin mai mult de trei săptămâni. Războiul trebuie să se termine. Propunerea Ucrainei este pe masă”, a spus președintele.

Zelensky a mai spus că în zilele următoare va continua să apeleze la popoarele lumii cu un apel la pace pentru Ucraina.

“Înainte este apelul meu către Elvețieni, către oameni și către stat. Sunt planificate și spectacole în Israel, Italia și Japonia. Lumea aude poziția Ucrainei. Lumea susține apărătorii noștri, apărătorii Ucrainei”, a spus el.

Anterior, s-a raportat că angajaților de Stat din Rusia li s-a ordonat să participe la mitinguri pe 18 Martie în sprijinul lui Putin și al războiului. “Sărbătoarea “a avut loc sub trei sloganuri: “Za Mir,” za Rusia “și”președintele Za”. 

Polina Gagarina, Grigory Leps, trupa “Hands up”, Timothy, “Lube” au cântat la acest non-eveniment.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.