Samoylenko a spus De ce oamenii Azov nu se vor preda  screenshotSamoylenko a spus de ce poporul Azov nu se va preda screenshot

Ilya Samoylenko, ofițer al Departamentului de informații al regimentului Azov, a spus că unitatea sa nu se poate preda rușilor, deoarece avea ordin să dețină apărarea lui Azovstal în Mariupol și nu o poate încălca.

El a spus acest lucru într-un interviu acordat Sky News.

Nu ne putem preda pentru că nu avem ordin să ne predăm. Nu vom încălca ordinea preliminară (pentru a ține linia – ed.). Este foarte important. Nu încălcăm ordinele. Urmăm clar ordinele”, a spus el.

În plus, Samoylenko a reamintit că unitatea sa este recunoscută în Rusia ca organizație teroristă. Deci, el și frații săi ar fi în pericol de închisoare.

Azovets a adăugat că toți apărătorii sunt martori ai crimelor rusești din Mariupol, unde ocupanții au ucis peste 25 de mii de oameni, astfel încât rușii nu sunt interesați să-i țină în viață.

Samoylenko a menționat că fiecare zi poate fi ultima pentru ei”, cu toate acestea, el nu se gândește la viața sa, pentru că “viața lui nu contează”, dar dacă războiul se pierde, consecințele pentru Ucraina vor fi catastrofale.

După cum a raportat UNIAN, pe 10 mai, petiția “Salvați Mariupol” pentru salvarea luptătorilor ucraineni de la Azovstal a strâns deja peste un milion de semnături în 4 zile. Această petiție adresată ONU cere evacuarea imediată a tuturor civililor și militarilor din Mariupol, precum și îndepărtarea cadavrelor morților.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *