obstrucționarea activității jurnalistice libere este o încălcare a Convenției de la Geneva/foto de REUTERS

În Berdyansk, ocupanții intimidează jurnaliștii și îi obligă să lucreze pentru propaganda rusă.

Acest lucru a fost raportat de către comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.”ocupanții Rashiști impun un regim de teroare și cenzură în așezările ocupate din Ucraina”, a menționat ea.

Potrivit Ombudsmanului, în Berdyansk, forțele de securitate ruse hărțuiesc și intimidează jurnaliștii.

“Potrivit Administrației Regionale de Stat Zaporozhye, în Berdyansk, ocupanții au copiat adresele jurnaliștilor și ale rudelor acestora. Ei îi fac să lucreze pentru propaganda rusă. Își amenință copiii, părinții, soțiile. Forțele de ocupație încearcă să introducă un regim de intimidare totală specific Federației Ruse și să priveze orașele capturate de libertatea de exprimare”, a subliniat Denisova.

Ea a subliniat că obstrucționarea activității jurnalistice libere este o încălcare a Convenției de la Geneva, care se referă la protecția victimelor conflictelor armate internaționale, și a Convenției privind legile și obiceiurile războiului uscat, care stabilesc garanții de securitate pentru jurnaliști.Anterior, UNIAN a raportat deja că ocupanții din Berdyansk distribuie pliante de propagandă despre ” unificarea cu Federația Rusă.” Invadatorii observă cinic că ” cauza lor este justă.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.