în cazul unei posibile invazii, evacuarea va începe în primul rând din districtele Sarnensky și Varasky/Era Radio fotoÎn cazul unei posibile invazii, evacuarea va începe în primul rând din districtele Sarnensky și Varasky/foto de Radio-Era

Regiunea Rivne pregătește un plan de evacuare pentru populație în cazul în care inamicul încearcă să invadeze din nou Ucraina de pe teritoriul Belarusului. 

Acest lucru a fost raportat la “Suspilny” de către primul șef adjunct al administrației militare regionale Serghei Podolin.

OVA elaborează un plan de acțiune pentru cel mai rău caz, motiv pentru care a avut loc o întâlnire cu reprezentanții administrațiilor raionale și ai forțelor de securitate din Regiunea Rivne. 

“Nu respingem amenințările din Belarus pentru un minut. Continuăm să monitorizăm situația de la frontieră, să consolidăm sistemul de protecție civilă, în primul rând facilitățile de adăpost. Și în cazul celui mai rău scenariu, avem un plan aprobat pentru evacuarea populației civile”, a spus Podolin.

Conform planului, în cazul unei posibile invazii, evacuarea va începe în primul rând din districtele Sarnensky și Varashsky. Punctele de evacuare au fost înființate în tergromads, locuitorii din regiune intenționează să fie informați cu promptitudine despre necesitatea evacuării. Planul de evacuare va fi completat și finalizat în viitor.

“În primul rând, aceștia sunt oameni neprotejați social, care nu au rude, nici transport, care se află în instituții speciale, care au nevoie de ajutorul autorităților. Înțelegem că în nordul regiunii noastre, aproape fiecare familie are vehicule, înțelegem unde să ne deplasăm, astfel încât să nu existe congestie, astfel încât, dacă este posibil, coloane organizate care vor fi însoțite de poliție. De asemenea, înțelegem ce fel de transport avem nevoie, cantitatea și rezerva sa materială”, a spus Podolin.

Citește și:  Statul Major General al Forțelor Armate din Belarus a efectuat o instruire de comunicare la granița cu Ucraina Statul Major al Forțelor Armate din Belarus a organizat un training de comunicare la granița cu Ucraina Federația Rusă poate încerca să profite de noi teritorii dacă va avea succes în Donbas și în sud-intelligence Rusia ar putea încerca să profite de noi teritorii în caz de succes în Donbas și sud – informațiiTuka a explicat de ce APU ar trebui să tragă pe teritoriul Rusiei și Belarusului Tuka a explicat de ce APU ar trebui să tragă pe teritoriul Rusiei și Belarusului

anterior, UNIAN a raportat deja că Belarusul se află la granița cu Ucraina implementează sisteme de război electronic.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.