Trukhanov cere UNESCO să includă orașul în Lista Patrimoniului Mondial pentru a salva capodoperele arhitecturale/Screenshot youtube.com Trukhanov solicită UNESCO să includă orașul în Lista Patrimoniului Mondial pentru a salva capodoperele arhitecturale/Screenshot youtube.com

În centrul Odesei, ca urmare a focului cu rachete, Palatul Vorontsov, un monument arhitectural de importanță națională, a fost deteriorat.

Acest lucru a fost anunțat de primarul orașului Ghenadi Trukhanov.

Potrivit acestuia, ca urmare a bombardării recente a Odesei, una dintre pietrele arhitecturale ale orașului, Palatul Vorontsov, a fost avariată. Valul de explozie a deteriorat ferestrele și elementele din stuc.

Trukhanov cere UNESCO să includă orașul în Lista Patrimoniului Mondial pentru a salva capodoperele arhitecturale.

“Vreau să fac apel din nou la Organizația Internațională UNESCO cu privire la admiterea Odesei pe Lista Patrimoniului Mondial. Trebuie să ne păstrăm arhitectura pentru generațiile viitoare – nu numai Odessa, ci întreaga lume”, a spus Trukhanov.

Citește și:  Ministerul de Interne a numit cele două puncte Cele mai critice din față Ministerul de Interne a numit cele două puncte Cele mai critice de pe front experții au dezvăluit planurile probabile ale rușilor pentru Odessa și regiune Experții au dezvăluit planurile probabile ale rușilor pentru Odessa și regiune în Odessa, teroboroniștii au găsit artefacte unice (foto) În Odesa, theroboronovtsy găsit artefacte unice(foto)

Palatul Vorontsov:

Palatul Vorontsov este situat în partea istorică a Odesei. Acesta este complexul palat al reședinței Guvernatorului General Mikhail Vorontsov. Complexul include clădirea principală a moșiei, colonada belvedere, manege, aripa economică și clădirea Oryol (distrusă de o bombă în 1944; grădina de iarnă a fost distrusă și în timpul războiului).

Palatul a fost construit în 1828 de faimosul arhitect Franz Boffo. Este un monument arhitectural de importanță națională. În 1935-1936, clădirea principală a fost transformată în Palatul Pionierilor, acum este Palatul orașului Odessa al creativității copiilor și tinerilor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *