în Crimeea, unitățile Marine rusești au pierdut până la 90% din personal/foto UNIAN

În Crimeea ocupată temporar de Rusia, unitățile marine individuale au pierdut până la 90% din personalul lor, iar frigiderele cu o încărcătură de “200” ajung zilnic la Spitalul regional Luhansk.

Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

Statul Major constată că trupele rusești continuă să sufere pierderi semnificative.

“În Crimeea ocupată temporar, unitățile marine individuale au pierdut până la 90% din personalul lor, nu există rezerve pentru a compensa pierderile”, se arată în raport.

Există încercări de a omului companii pentru călătorii de afaceri în Ucraina, în detrimentul celor trimise de la alte unități militare. În aceste unități, peste 20 de persoane au scris rapoarte despre refuzul lor de a participa la războiul împotriva Ucrainei, metodele represive de influență sunt aplicate “refuzenicilor”.

“În ultimele zile în direcția Mykolaiv, unitățile inamice care au fost echipate ca urmare a mobilizării pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk (pe parcurs, ne amintim: mobilizarea forțată a populației din teritoriile ocupate este o încălcare directă a cartei de la Roma și a convențiilor de la Geneva) au suferit, de asemenea, pierderi semnificative. În cele două zile de luptă, pierderile iremediabile ale inamicului s-au ridicat la peste 200 de persoane, restul sunt demoralizate și refuză să participe la ostilități”, a spus Statul Major General.

În același timp, mobilizați acuză în mod deschis comanda rusă de a le folosi pentru “recunoaștere de luptă” pentru a identifica pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei.

De asemenea, Statul Major General a raportat că frigiderele cu o încărcătură de “200” ajung zilnic la Spitalul regional Luhansk.

“Acestea sunt corpurile soldaților corpului 2 armată, care are pierderi semnificative. Comitetele executive raionale au cozi de rude ale victimelor pentru certificatele de deces”, se arată în raport.

APU a raportat, de asemenea, că situația operațională nu a suferit modificări semnificative. Apărătorii Ucrainei dețin în mod fiabil liniile de apărare, concentrându – și principalele eforturi în jurul orașelor importante din punct de vedere strategic-Kiev, Chernihiv, Kharkiv, Mariupol, Nikolaev și forțând inamicul să abandoneze continuarea ofensivei.

“Datorită acțiunilor profesionale și eroice ale forțelor de apărare și rezistenței naționale puternice, inamicul nu a reușit să îndeplinească sarcinile stabilite de conducerea Kremlinului: încercuirea Kievului, atingerea granițelor administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk și stabilirea controlului asupra părții stângi a Ucrainei”, se spune în mesaj.

În plus, se remarcă faptul că chiar și inteligența inamică a ajuns la concluzia că, datorită rezistenței puternice a ucrainenilor, este imposibil să se stabilească puterea pro-rusă în teritoriile controlate temporar de ocupanți.

În același timp, inamicul nu încetează să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra instalațiilor de infrastructură militară și civilă folosind arme de precizie, bombe aeriene neguidate și muniții explozive.

“Încălcând normele dreptului internațional și moralitatea umană, invadatorii ruși atacă orașe și sate ucrainene dens populate, facilități de infrastructură critică și industrială, școli, spitale, instituții de stat”, a remarcat Statul Major General.

În plus, APU a remarcat, cu ajutorul comploturilor de propagandă, inamicul încearcă să formeze o imagine a atitudinii loiale a populației locale față de autoritățile de ocupație. “În așezările din regiunea Chernihiv, invadatorii ruși au încercat să distribuie “ajutor umanitar”. Localnicii, chiar și sub presiune, nu au luat nimic din mâinile inamicului. Inamicul încearcă să efectueze măsuri similare în regiunile Kiev și Herson”, se spune în mesaj.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 24 februarie, Federația Rusă a atacat Ucraina independentă și a provocat un adevărat colaps în țară. Invadatorii nu numai că confiscă unități militare, aeroporturi și alte facilități strategice, ci și trag asupra civililor și clădirilor înalte ale orașului.

începând de astăzi, armata ucraineană a distrus deja mai mult de 14 mii de ocupanți ruși și sute de unități de diverse echipamente.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *