67 de tancuri au fost distruse în Donbass într-o săptămână/foto Unian (Alexander Tit)67 de tancuri au fost distruse în Donbas în timpul săptămânii/foto UNIAN (Alexander Sinitsa)

În Donbas, apărătorii ucraineni au distrus 20 de tancuri inamice și aproape 40 de unități de alte echipamente inamice într-o zi.

Acest lucru este menționat într-un mesaj despre situația din direcțiile Donetsk și Lugansk, publicat pe pagina operațiunii forțelor unite (OOS) pe Facebook.

“Apărătorii ucraineni au distrus 20 de tancuri, un sistem de artilerie, 28 de unități de vehicule blindate de luptă, un vehicul blindat special și 5 unități de vehicule inamice, inclusiv un Cisternă. Unitățile de apărare aeriană de pe cerul Donbass-ului ucrainean au doborât 3 vehicule aeriene fără pilot de tip Orlan-10”, se spune în mesaj.

În total, în ultima săptămână, militarii Grupului Forțelor Unite au respins 71 de atacuri inamice. Au fost distruse 67 de tancuri, 26 de sisteme de artilerie (inclusiv 7 MLRS), 110 unități de vehicule blindate de luptă, 5 vehicule blindate speciale, 4 unități de inginerie specială și 39 de unități de vehicule inamice (inclusiv un Cisternă).Unitățile de apărare aeriană au doborât 2 avioane, un elicopter, o rachetă de croazieră și 33 de vehicule aeriene fără pilot ale ocupanților.

militarii ucraineni continuă să restrângă invazia agresorului.

anterior, un expert militar a raportat că APU a mers pe o contraofensivă într-o altă direcție.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *