apărătorii ucraineni au distrus echipamentul inamic/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua apărătorii ucraineni au distrus echipamentul inamic/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Pe direcțiile Donețk și Lugansk, armata ucraineană a respins astăzi 8 atacuri inamice, 30 mai, iar luptele se desfășoară încă în două locații.

Acest lucru este raportat de gruparea forțelor unite în rezumat la ora 21:00.

“De-a lungul întregii linii de apărare în direcțiile Donetsk și Lugansk, inamicul folosește avioane de luptă, lansatoare de rachete multiple, artilerie de calibru mare, tancuri, mortare ale diferitelor sisteme, atacuri cu rachete și bombe asupra instalațiilor de infrastructură civilă, cartiere rezidențiale pașnice”, se spune în raport.

Se remarcă faptul că, în timpul zilei, ocupanții au bombardat 46 de așezări din regiunile Donetsk și Luhansk, au distrus și deteriorat 39 de obiecte civile, inclusiv: 33 de clădiri rezidențiale, o școală, o grădiniță, o fabrică de beton armat, un atelier de centrale termice și un magazin.

Ca urmare a acestor atacuri, cel puțin 3 civili au fost uciși, încă 7 au fost răniți și răniți de severitate variabilă. Datele privind numărul exact de morți, răniți, distrugeri și daune în ambele zone sunt clarificate.

“Apărătorii ucraineni și apărătorii din grupul forțelor Unite au respins astăzi 8 atacuri inamice. Există încă lupte întâmplă la 2 locații. Războinicii noștri curajoși provoacă pierderi de forță de muncă și echipamente invadatorilor Rashisti”, spune rezumatul.

Așadar, în aceste zile, militarii Grupului Forțelor Unite au distrus un tanc inamic, patru sisteme de artilerie, cinci vehicule blindate de luptă și două mașini.

În plus, unitățile de apărare aeriană au doborât o rachetă de croazieră X-59mk pe cerul Donbass-ului ucrainean.

Citește și:  Rusia se pregătește pentru o ofensivă în trei direcții în Ucraina-Statul Major General Rusia se pregătește pentru o ofensivă în trei direcții în Ucraina-Statul Major General  Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a numit punctele fierbinți ale frontului: inamicul a efectuat operațiuni de asalt Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a numit” punctele fierbinți ” ale frontului: inamicul a efectuat operațiuni de asalt noi pierderi rusești au fost chemate în AFU: 46 de ocupanți, depozit de muniție și echipamente au fost distruse AFU a numit noi pierderi ale Rusiei: 46 de ocupanți, depozit de muniție și echipamente au fost distruse

după cum a raportat UNIAN, potrivit grupului operațional-tactic “Vostok”, aproximativ 50 de ocupanți și mai multe unități de echipament inamic au fost eliminate în estul Ucrainei în timpul zilei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.