astăzi apărătorii ucraineni au respins 11 atacuri inamice /foto REUTERSastăzi apărătorii ucraineni au respins 11 atacuri inamice/foto REUTERS

Cel puțin 7 civili au fost uciși și 8 răniți ca urmare a bombardamentelor inamice din regiunea Donetsk astăzi. Datele privind Regiunea Luhansk sunt clarificate.

Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook de către gruparea forțelor unite, informând despre situația operațională din direcțiile Donetsk și Lugansk.

După cum sa menționat, de-a lungul întregii linii de apărare, inamicul folosește avioane de luptă, sisteme de rachete cu lansare multiplă, artilerie cu butoi de calibru mare, tancuri, mortare de diferite sisteme, provoacă atacuri cu rachete și bombe asupra facilităților de infrastructură civilă, cartiere rezidențiale pașnice.

“Ocupanții au bombardat 45 de așezări din regiunile Donetsk și Luhansk, au distrus și deteriorat 116 obiecte civile: 106 clădiri rezidențiale, un dormitor al unui liceu de construcții, clădiri utilitare ale două întreprinderi, mașini agricole, un magazin și altele asemenea. În urma acestor atacuri, cel puțin 7 civili au fost uciși și încă 8 au fost răniți doar în regiunea Donetsk. Datele privind Regiunea Luhansk sunt clarificate”, informează statul.

Potrivit raportului, astăzi apărătorii noștri au respins 11 atacuri inamice.

În timpul zilei de ieșire, personalul militar al grupului OS a distrus: 6 tancuri; 10 unități de vehicule blindate de luptă; 6 vehicule inamice (2 dintre ele cu muniție).

Unitățile de apărare aeriană din cerul Donbass ucrainean au doborât un avion inamic Su-25 și un vehicul aerian fără pilot de tip Orlan-10.

După cum a raportat UNIAN, potrivit Statului Major General, inamicul încearcă să străpungă apărarea trupelor noastre în direcția Donetsk și să ajungă la granițele administrative ale regiunii Luhansk. Din mortare și artilerie cu butoi, inamicul a continuat să bombardeze pozițiile forțelor de apărare de-a lungul liniei de contact.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.