foto: REUTERS

Șeful administrației militare regionale Donetsk, Pavel Kirilenko, a vorbit despre situația din regiune în seara zilei de 1 mai. El a menționat că planurile ocupanților pentru sărbătorile din mai au fost zădărnicite.

El a declarat Acest lucru în aerul UA imediat.

Potrivit lui, situația din regiune rămâne dificilă, dar controlată. Inamicul nu poate avansa nici măcar în direcțiile pe care a fost forțat să le schimbe, ajustându-și planurile pentru avans rapid și capturarea orașelor cheie din Donechchina,

“Pot spune cu siguranță că planurile lor pentru sărbătorile din mai au fost perturbate”, a menționat șeful Administrației Regionale de Stat.

Cu toate acestea, potrivit acestuia, bombardarea continuă de-a lungul întregii linii frontale, inclusiv linia Limanskaya. Există posibilitatea evacuării din Dobropillya și din alte așezări, este necesară doar dorința locuitorilor, algoritmii sunt raportați cu atenție și zilnic.

“La 1 Mai, 4 civili au fost uciși de bombardamentele rusești în regiunea Donetsk-toate în estuar. Alte 11 persoane au fost rănite: 7 în estuar, 3 în Vladimirovka și 1 în Yarovaya. În plus, în comunitatea Bakhmut, o persoană a murit din cauza rănilor primite în regiunea Luhansk. O altă persoană din Regiunea Luhansk a primit asistență medicală acolo”, a spus șeful Administrației Regionale de Stat.

De asemenea, în prezent este încă imposibil să se stabilească numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovakha.

Amintiți-vă că invadatorii ruși au suferit pierderi în direcțiile Slobozhansky, Izyumsky, Donetsk și Tavrichesky în ziua curentă.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *