Azov“Azov” poate fi recunoscut ca”organizație teroristă”în Federația Rusă/foto “Azov”

Curtea Supremă a Federației Ruse va examina cazul privind recunoașterea regimentului Azov al Gărzii Naționale a Ucrainei ca organizație teroristă.

Acest lucru este raportat de Ministerul Justiției al țării agresoare.

Propaganda Kremlinului îl numește pe Azov “neo-nazist” și îl acuză de crime de război comise efectiv de armata de ocupație a Federației Ruse. Cazul este programat pentru 26 mai.

După cum a raportat UNIAN, pe 18 mai, Duma de Stat a Federației Ruse ar trebui să ia în considerare un proiect de rezoluție care interzice schimbul de soldați Azov. Armata este numită” criminali naziști ” în Duma.

evacuarea militarilor din Azovstal: ce ar trebui să știți

După cum a raportat UNIAN, pe 16 mai, mass-media rusă a raportat că ocupanții au convenit cu apărătorii ucraineni din Azovstal să deschidă un coridor pentru soldații răniți în direcția Novoazovsk (teritoriul “DNR”).

Ulterior, comandantul” Azov ” Denis Prokopenko (“ridiche”) a spus că”pentru a salva vieți, întreaga garnizoană Mariupol îndeplinește decizia Comandamentului Militar Suprem și speră la sprijinul poporului ucrainean.”

Prokopenko a subliniat, de asemenea, că Nicio armă nu va funcționa fără personal militar instruit profesional, ceea ce le face cel mai valoros element al armatei.

Citește și:  A fost singura cale de ieșire: Ministerul Apărării despre formula aleasă pentru salvarea apărătorilor Mariupol “A fost singura cale de ieșire”: Ministerul Apărării despre formula aleasă pentru salvarea apărătorilor Mariupol Ministerul Apărării a comentat planurile Dumei de Stat a Federației Ruse de a interzice schimbul de soldați din Azov Ministerul Apărării a comentat planurile Dumei de Stat a Federației Ruse de a interzice schimbul de soldați din”Azov”  Ministrul Apărării a anunțat un nou ordin apărătorilor Mariupolului Ministrul Apărării a anunțat un nou ordin apărătorilor Mariupol

Pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul uzinei Azovstal.

potrivit Me, pe 16 mai, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pentru îngrijiri medicale.

alte 211 de persoane au fost duse la Elenovka prin coridorul umanitar și va fi efectuată o procedură de schimb pentru întoarcerea lor în continuare acasă.

vicepremierul Irina Vereshchuk a declarat că mai mult de cincizeci de soldați răniți au fost evacuați ieri. Operațiunea de salvare a armatei ucrainene de la uzina Mariupol Azovstal continuă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.