rușii aruncă chiar criminali condamnați în luptă /foto REUTERSrușii aruncă chiar criminali condamnați în luptă/foto REUTERS

În Federația Rusă, din cauza pierderilor semnificative din Războiul din Ucraina și a lipsei celor care doresc să meargă la război, recruții sunt recrutați printre condamnați.

Potrivit Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, recrutarea către companii militare private a fost intensificată în Federația Rusă, acestea fiind recrutate în locuri de închisoare.

În special, acest lucru se întâmplă în Republica Adygea. “Prizonierilor” li se promite o amnistie completă după semnarea și executarea contractului. Colectarea recruților are loc la un teren de pregătire militară din apropierea fermei Molkino din Teritoriul Krasnodar. Este cunoscută sub numele de baza de formare a PMC “Wagner”.

Lucrări similare se desfășoară în locurile de detenție din Rostov, Sankt Petersburg și Nizhny Novgorod.

Articolul pe care a fost condamnată o anumită persoană nu contează. Chiar dacă este crimă sau alte infracțiuni grave. Tuturor li se promite o amnistie completă după 6 luni de serviciu”, notează serviciul de informații.

În același timp, toți “prizonierii” trebuie să poarte jetoane speciale care să indice statutul lor.

“În timpul interviurilor efectuate de personalul militar al Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, recruții sunt informați că în termen de două luni este planificată recrutarea a până la 10.000 de voluntari. După aceea, compoziția PMC va fi mutată pe teritoriul Donbass. Printre sarcinile principale se numără stabilirea controlului asupra drumurilor în direcția Izyum – Slavyansk-Bakhmut”, a declarat GUR într-o declarație.

În plus, potrivit informațiilor noastre, Departamentul FSB al Federației Ruse din regiunea Kostroma a trimis o cerere președintelui districtului municipal Vokhomsky pentru a furniza informații generale despre persoanele predispuse la comiterea infracțiunilor în temeiul articolelor 207.3, articolului 280.3 din Codul Penal al Federației Ruse (diseminarea publică a informațiilor false și acțiuni de discreditare a Forțelor Armate ale Federației Ruse și participarea lor la agresiunea împotriva Ucrainei). La colectarea acestor informații, se acordă o atenție deosebită rudelor apropiate ale militarilor care au murit pe teritoriul Ucrainei sau au participat la război.

Citește și:  armata ucraineană a atacat unitatea militară a ocupanților din Kherson-Khlan Armata ucraineană a atacat unitatea militară a ocupanților din Herson-Khlan

După cum a raportat UNIAN, potrivit informațiilor ucrainene, în unitățile militare ale Federației Ruse, care sunt staționate în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, în ajunul trimiterii în zona de luptă, ocupanții dezactivează echipamentele pentru a evita trimiterea la război.

În același timp, după cum mărturisesc înregistrările interceptate ale conversațiilor ocupanților, aceștia plătesc mită de 20 de mii de dolari pentru a scăpa de război. Atât de multe sunt documentele despre “demobilizarea” soldaților din armata rusă și întoarcerea acasă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.