REUTERS foto

Cancelarul German Olaf Scholz a declarat joi că respinge procedura accelerată de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Scholz a declarat reporterilor despre acest lucru joi, înainte de summitul UE de la Versailles, Franța, relatează CNN.

“Este foarte important să continuăm să facem ceea ce am decis cu adevărat în trecut”, crede cancelarul.

Scholz s-a referit la acordul de Asociere pe care UE și Ucraina l-au încheiat în 2017 și care vizează aprofundarea legăturilor politice și economice. “Acesta este cursul pe care trebuie să-l urmăm”, a spus Scholz.  

Liderul German a sugerat că, cu cele 27 de state membre ale UE, este deja dificil să se ajungă la decizii unanime în UE cu privire la chestiuni precum politica externă, economică și financiară. El a spus că UE ar trebui să continue să se dezvolte în viitor, “atunci când vine vorba de luarea deciziilor care fac posibile deciziile majorității.” Vorbind la Versailles înainte de summit, premierul olandez Mark Rutte a respins, de asemenea, cererea Ucrainei de aderare accelerată la UE. 

“nu există intrare accelerată, nu există așa ceva”, a spus el. 

Amintim, mai devreme a devenit cunoscut faptul că liderii statelor unite ale Americii, Franței, Germaniei și Marii Britanii urmează să continue presiunea asupra Rusiei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.