Rashiștii bombardează în mod constant Gulyai-Pole/fotografie de hromadske.radio Rashiștii bombardează constant Gulyai-Pole/fotografie de hromadske.radio

În orașul Gulyai-Pole, unde au fost distruse peste 500 de clădiri rezidențiale, există încă aproximativ 4 mii de civili civili, înainte de război erau 20 de mii de oameni.

Acest lucru a fost anunțat de președintele comunității teritoriale unite Gulyai-Pol, Serghei Yarmak, în aerul teletonului Informațional.

Potrivit lui, linia frontală este foarte aproape, există bombardarea constantă a teritoriului Comunității, astfel încât scara de distrugere este foarte mare.

“Aproape întreaga infrastructură a fost distrusă. Acestea sunt diferite tipuri de distrugere, de la șrapnel la clădiri complet distruse. Din cele 8 școli care se aflau în comunitate, 6 instituții au fost distruse. Au fost “sosiri” la spitale și instituții de învățământ Centrale, la complexul nostru cultural și sportiv. Aproape toate facilitățile de infrastructură au propria lor distrugere. În orașul Gulyai-Pole în sine, peste 500 de clădiri rezidențiale au fost distruse, precum și un număr mare de distrugeri în satele comunității”, a spus Yarmak.

Citește și:  ocupanții au bombardat o tabără de sănătate în regiunea Harkov (foto) Ocupanții au bombardat o tabără de sănătate pentru a țăndări în regiunea Harkov (foto)  în loc de nume-numere: jurnaliștii au arătat un mormânt imens în Mariupol pe video În loc de nume – numere: jurnaliștii au arătat un mormânt imens în Mariupol pe video Reznikov: Occidentul relaxat devreme ca războiul din Ucraina continuă Reznikov: Occidentul relaxat devreme ca războiul din Ucraina continuă

El s-a concentrat asupra situației dificile cu alimentarea cu energie electrică, gaze și apă din comunitate.

“De mai bine de trei luni nu am avut o alimentare centralizată cu apă în oraș, pe teritoriul Comunității. Nu a existat nicio alimentare cu gaz de săptămâna trecută, așa că oamenii au început să gătească la un foc de tabără. Dar, luăm toate măsurile necesare cât mai mult posibil. A fost asigurată o aprovizionare constantă cu apă pentru populație. Datorită Administrației Zaporozhye, vom obține combustibil, astfel încât generatoarele funcționează (centrale electrice compacte – UNIAN). Încercăm să oferim populației condițiile maxime confortabile care sunt posibile în timpul războiului”, a spus Yarmak.

Președintele comunității teritoriale unite Gulyai-Pole a informat despre starea de lucruri cu evacuarea populației.

“Toată lumea poate evacua. În fiecare zi, cu excepția weekendurilor, evacuăm populația cu autobuzele noastre școlare și aducem Ajutor Umanitar din Zaporozhye și îl dăm rezidenților care au rămas. De la 20 la 30 de locuitori ai comunității teritoriale pleacă în fiecare zi. Aproximativ 4 mii de civili rămân în orașul Gulyai-Pole, înainte de război era de aproximativ 20 de mii. timp de trei luni la rând, ocupanții încearcă să captureze orașul, dar datorită forțelor armate ucrainene, orașul și întreaga comunitate stau și vor sta ca o stâncă”, a subliniat Yarmak.

După cum a raportat UNIAN, pe 4 iunie, conform datelor Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, inamicul a folosit mai multe lansatoare de rachete în zonele Gulyai-Pole, Orekhov și Zelenaya Grove în direcțiile Novopavlovsky și Zaporizhia.

pe 30 mai, UNIAN a raportat că ocupanții ruși trageau artilerie grea la casele locuitorilor din Gulyai-Pole din Zaporozhye.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.