rușii intenționează să creeze

Ocupanții ruși nu vor putea organiza “referendumul” anunțat la Herson, deoarece nu au niciuna dintre componentele necesare pentru aceasta.

Acest lucru a fost declarat “Suspilny” de către politologul și economistul Kherson Vladimir Movchanov.

“Comisiile electorale, secțiile de votare, listele – nu au niciuna dintre aceste componente. Ceea ce vor putea face este să pună o cutie undeva în Piața Centrală și să facă o fotografie, poate parțial cu cei care vor veni pentru următoarea doză de ajutor umanitar sau “artiști” aduși din Crimeea”, spune Molchanov.

Potrivit lui, acest lucru nu va impresiona nici pe ruși, pentru că vor să profite de Ucraina fără “referendumuri”.

“În plus, în forma în care se află acum în regiunea Herson, nu vor putea să o stăpânească într-un mod magistral. Va fi dificil să se alăture Rusiei și să impună mecanisme rusești, deci nu are sens în acest referendum”, spune politologul.Dar, spune el, așa – numitele “autorități din Crimeea” au un astfel de sens-un interes pur mercantil.

“Vor să obțină finanțare de la Moscova pentru dezvoltarea teritoriului, dreptul prioritar de a jefui teritoriul. O fac oricum, dar au o anumită competiție cu trupele din districtul sud-vestic care stau aici. De asemenea, pentru finanțarea creării mecanismelor de gestionare, finanțarea colaboratorilor, finanțarea paralelă a fișelor, pe care le pot numi pensii. Acest lucru necesită anumite fonduri, pe care intenționează să le încaseze”, spune Molchanov.

ocupanții din Crimeea, potrivit expertului, promovează ideea nu a unei “republici populare”, ci a “extinderii Crimeei”.

Molchanov îi sfătuiește pe locuitorii din Kherson să o lase la prima ocazie, deoarece în cazul unei ocupații ulterioare, represiunea nu se va opri.

“Frontul, care se va apropia de Herson, va scoate Herson, armata rusă își va pune artileria între case. Cu cât sunt mai puțini civili, cu atât va fi mai ușor pentru APU să-și facă treaba, știind că nu îi vor ucide accidental pe ai lor”, spune Molchanov.

“Referendum” în Herson-ceea ce este cunoscut

Kherson a fost ocupat de trupele ruse pe 2 martie. După aceea, mitingurile în sprijinul Ucrainei au fost organizate sistematic în oraș. În același timp, armata rusă nu a disprețuit să folosească arme împotriva locuitorilor neînarmați din Kherson. 

în plus, mitingurile au avut loc în Novaya Kakhovka, unde ocupanții au deschis focul și asupra ucrainenilor.

În Herson ocupat, ocupanții au declarat că intenționează să organizeze un “referendum” privind crearea așa-numitei “Republici Populare Herson”. Inițial, a fost planificat să aibă loc în perioada 1 Mai-10 mai, apoi amânat până la 27 aprilie. 

În acest sens, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a avertizat partea rusă cu privire la retragerea Ucrainei din procesul de negociere în cazul unui “referendum” la Herson. După aceea, Ministerul rus de Externe a declarat că “nu știu nimic” despre “referendumul” pregătit în oraș.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.