fotografie ilustrativă/Marina Grigorenko

În jurul orei 4 dimineața, pe 13 martie, a fost anunțată o alertă aeriană în Ivano-Frankivsk, locuitorilor locali li s-a cerut să coboare în adăposturi. Explozii puternice au fost auzite și dimineața. Primarul orașului Ruslan Martsinkiv susține că au împușcat la aeroport. Ocupanții lovesc vestul Ucrainei pentru a intimida populația.

“Această duminică dimineață la Frankovsk a început cu explozii. Aceasta este a treia grevă din Frankovsk. Au lovit Aeroportul. În ceea ce privește sistemul de notificare. Vom investiga de ce au fost lovite lovituri după declanșarea alarmei”, a spus oficialul.

“Permiteți-mi să vă reamintesc că scopul inamicului este să semene panică și frică. Inamicul poate și va lovi în spatele Ucrainei. Trebuie să fii cât mai atent și mai atent când auzi un mesaj de pericol din surse oficiale (de la mine, de la șeful administrației militare sau de la aplicația de alarmă). Și urmați instrucțiunile care vă sunt date! Districte,aproape de aeroport, cer posibilitatea de a mă muta”, a scris Marcinkiv pe pagina sa de Facebook.

reamintim, lângă Lviv, inamicul a efectuat un atac aerian pe terenul de antrenament Yavorovsky. Conform datelor preliminare, inamicul a tras opt rachete. Și în Nikolaev inamicul a bombardat întreprinderea de stat “Zarya”. În prezent, autoritățile locale stabilesc amploarea pagubelor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.