ocupanții din Izyum au împușcat oameni care au mers la munte pentru a prinde o conexiune mobilă/fotografie 2day.kh.ua Ocupanții din Izyum au împușcat oameni care au mers la munte pentru a prinde o conexiune mobilă/fotografie 2day.kh.ua

În izyumul capturat din regiunea Harkov, invadatorii ruși au tras la Muntele Kremenets, unde localnicii s-au adunat pentru a-și chema rudele. Nu se știe încă câți oameni au murit, deoarece nu există nicio legătură cu orașul.

Acest lucru este raportat de către ziarul local KHARKIV astăzi.

Tragedia de la Kremenets a avut loc pe 8 iulie. Ocupanții au decis să lanseze o bombardare în masă pentru a limita comunicarea locuitorilor orașului cu rudele care se află pe teritoriul controlat de Ucraina. 

Potrivit martorilor oculari, zeci de oameni au venit la Kremenets în acea zi, pentru că numai acolo operatorii de telefonie mobilă ucraineni prind conexiunea. Potrivit publicației, la ora 14:00, munițiile cu dispersie au lovit Muntele.

“Ocupanții au stat întotdeauna pe munte și au ascultat ce spun oamenii. Anume, nu au existat în această zi. Vecinul meu Denis Shcherbak, un tip amabil, a murit, soția lui a rămas”, a spus voluntara Yulia Cherednik, care a reușit să-și salveze familia de stafide.

Informațiile despre moartea a aproximativ o duzină de persoane sunt diseminate activ pe rețelele de socializare. Numărul exact al victimelor este necunoscut. Ocupanții au interzis înmormântările în oraș și nu permit rudelor să ia cadavrele.

 după numărul de victime/fotografie 2day.kh.ua Mesaj privind numărul victimelor/fotografii 2day.kh.ua

Propagandiștii ruși au acuzat în mod tradițional Ucraina pentru tragedie și au promis că vor publica numele victimelor. Cu toate acestea, martorii oculari susțin că scoicile au venit din spatele adânc al ocupanților din Districtul Izyumsky.

 harta/fotografia terenului 2day.kh.ua harta zonei/fotografie 2day.kh.ua

“Greva a fost provocată de o coajă de cluster atunci când oamenii s-au adunat pentru apeluri către Ucraina. APU pur și simplu tehnic nu a putut trage stafide cu cochilii de cluster. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu există niciun motiv real pentru astfel de greve”, a declarat Maxim Strelnik, șeful departamentului Consiliului Municipal Izyum.

Citește și:  numărul răniților în timpul bombardamentelor de dimineață a crescut brusc în Mykolaiv În Nikolaev numărul răniților în timpul atacurilor de dimineață a crescut brusc  Statul Major General a dezvăluit pierderi proaspete ale ocupanților (infografic) Statul Major General a dezvăluit noi pierderi ale ocupanților (infografic) oamenii din teritoriile ocupate cer rușilor să - i evacueze-Primarul Popasnaya Oamenii din teritoriile ocupate imploră rușii să fie evacuați-Primarul Popasnaya trupele de furtună ucrainene au lovit depozitele inamice din regiunile Mykolaiv și Kherson Trupele de furtună ucrainene au lovit depozitele inamice din regiunile Mykolaiv și Kherson ocupanții ruși din regiunea Kharkiv au ucis șapte persoane într-o zi și au rănit mai mult de 30 Ocupanții ruși din regiunea Harkov au ucis șapte persoane într-o zi și au rănit mai mult de 30

după cum a raportat UNIAN, ca urmare a bombardamentelor inamice din regiunea Harkov, șapte persoane au fost ucise într-o zi, 34 au fost rănite.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.