jurnaliștii francezi au arătat locul înmormântării în masă în Mariupol /Screenshotjurnaliștii francezi au arătat locul înmormântării în masă în Mariupol/Screenshot

Cimitirul improvizat din Mariupolul distrus, unde sunt îngropate mii, dacă nu zeci de mii de oameni care au murit ca urmare a agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, a crescut la proporții terifiante.

Cu o zi înainte, televiziunea franceză a filmat locul mormântului comun al morților cu peste 3.000 de morminte proaspete doar pe o parte a cimitirului. La majoritatea înmormântărilor, în loc de nume, există numere scrise cu un stilou.

Cine sunt 768? 739? 442? 834? Cum au murit acești locuitori din Mariupol? Vor fi identificați vreodată? Unde sunt rudele lor? Au supraviețuit? – jurnaliștii întreabă în descrierea de sub videoclip.

Jurnaliștii au mai raportat că trei gropi comune au fost săpate într-o altă zonă din Cimitirul central din Mariupol, dintre care unul este gol.

După cum a raportat UNIAN, situația din Mariupol este catastrofală, nu a existat lumină sau apă în oraș de mult timp. A fost practic distrusă de ocupanții ruși.

De la începutul agresiunii ruse la scară largă, cel puțin 22 de mii de civili au murit în “capitala” odinioară înfloritoare a regiunii Azov. Astăzi, aproximativ 100 de mii de civili rămân” vii ” în orașul ocupat.

Potrivit primarului Vadim Boychenko, situația epidemică din orașul ocupat de ruși se înrăutățește în fiecare zi. Până la sfârșitul anului, 10 mii de locuitori din Mariupol pot muri din cauza holerei și a altor boli. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.