situația din față se poate schimba, sugestii Wallace/REUTERS photosituația din față se poate schimba, sugestii Wallace/REUTERS photo

Rusia depășește Ucraina în armamentul de artilerie cu un raport de 20 la 1 în unele zone, dar în următoarele săptămâni Forțele Armate ale Ucrainei vor avea oportunități de a face mai multe progrese în protejarea Estului și a sudului țării.

Acest lucru a fost spus de ministrul britanic al Apărării Ben Wallace la Bruxelles, Citat de Sky News.

Instruirea militarilor ucraineni cum să folosească arme grele occidentale mai sofisticate a fost, de asemenea, un element cheie al eforturilor de sprijinire a rezistenței Ucrainei, a spus ministrul.

Citește și:  Războiul din Ucraina: Ministerul Apărării a numit numărul de persoane atrase de Rusia Războiul din Ucraina: Ministerul Apărării a numit numărul de persoane atrase de Rusia nu există suficiente drone și operatori în armata rusă pentru a controla interceptarea UAV Armata rusă nu are drone și operatori pentru a controla UAV-interceptarea ocupanții au scopul de a distruge armele străine și rutele lor de livrare către Ucraina ocupanții au scopul de a distruge armele străine și modalitățile de livrare a acestora către Ucraina

În plus, el a spus că vorbim nu numai despre numere, ci și despre posibilitățile pe care le poate oferi un sistem de arme occidentale, utilizat în mod corespunzător.

“În unele zone (rușii-n. Red.) depășesc cu siguranță numărul armelor de artilerie — 20:1 în unele zone”, a adăugat Wallace.

Întrebat de Sky News Dacă crede că aliații dau Ucrainei suficiente arme pentru a putea câștiga războiul, Wallace a răspuns: “da, cred. Cred că ucrainenii au și vor avea oportunități în următoarele câteva săptămâni pentru a face progrese semnificative în estul țării sau chiar pentru a proteja locuri precum Odessa.”

războiul din Ucraina: date actuale

Rusia și-a concentrat toate eforturile asupra capturării Donbass. Sub foc, ca și înainte, Belogorovka, Lisichansk, Severodonetsk. În Severodonetsk, inamicul este în continuă furtună. 

În direcția Slobozhansky, inamicul intenționează să reia ofensiva. În apropiere de Kharkiv, ocupanții încearcă să mențină granițele ocupate – bombardează pozițiile ucrainene și satele eliberate din Federația Rusă. 

în prezent, APU a distrus deja aproape 33 de mii de militari ruși, mii de unități de echipament inamic. 

Din cauza pierderilor grele, comanda Federației Ruse a transferat noi forțe în Ucraina, dar, potrivit ofițerilor de informații ucraineni, grupurile de ocupanți din Donbas sunt semnificativ insuficiente și dezbinate. 

în același timp, raportul militar ucrainean cu privire la abordarea ocupat Herson. Singurul lucru care oprește APU este lipsa armelor, potrivit materialului Reuters.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.