Ministerul Apărării a numărat câte rachete au lăsat rușii în Marea Neagră/Facebook

În Marea Neagră, navele Federației Ruse au alte 28 de rachete Kalibr.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, colonelul Alexander Motuzyanik, în timpul unui briefing la Kiev.

“În prezent, 4 transportatori de rachete de croazieră de tip Caliber continuă să se afle în Marea Neagră. Salva lor totală de rachete este acum de până la 28 de rachete”, a spus Motuzyanik.

Vorbitorul a menționat că navele Flotei Mării Negre a Federației Ruse în apele Mării Negre și Azov lansează lovituri de rachete pe teritoriul Ucrainei și oferă, de asemenea, sprijin de foc trupelor de ocupație în direcția Primorsky.

Comandamentul operațional ” sud “a raportat că în zona operațională a Mării Negre, gruparea navală a flotei ruse cu submarine “continuă să mențină tensiunea cu privire la probabilitatea loviturilor de rachete asupra Ucrainei”:

Mai târziu a devenit cunoscut faptul că navele care au fost văzute în largul coastei Odesei au fost tancul Millennium Spirit (Moldova) tras la începutul lunii martie fără echipaj și barje greu de gestionat care au fost măturate în mare fără posibilitatea returnării lor.

anterior, s-a raportat că există opt purtători ai rachetelor de croazieră de tip kalibr ale ocupanților în Marea Neagră. Salva totală de rachete a transportatorilor este de aproape 60 de rachete.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.