Rusia bombardează Mariupol/REUTERS photo

luptele de stradă continuă în Mariupol, lângă uzina Azovstal.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, în canalul său Telegram.

“Atacurile aeriene asupra Azovstal nu se diminuează. Nici o tăcere, dar încearcă să ia cu asalt de peste si peste din nou. În ciuda declarațiilor. Singurul lucru este că publicarea luptelor a dispărut brusc din domeniul informațiilor publice. Ocupanții încearcă să-și explice de ce Putin aproape a fost de acord cu evacuarea, în același timp, fără a ascunde planurile ulterioare pentru Azovstal și apărătorii noștri”, a spus el.

“În același timp, luptele de stradă continuă din nou în sector, de la gestionarea uzinei Azovstal până la strada cazacilor ucraineni (Rainbow Park)”, a scris Andryushchenko.

potrivit lui, de ieri ocupanții ruși au interzis intrarea în oraș chiar și de la Novoazovsk ocupat.

“În plus, circulația în interiorul orașului este restricționată. Este imposibil ca cetățenii ucraineni să ajungă la Mariupol fără un certificat de filtrare”, a spus Andryushchenko.în același timp, potrivit lui, pentru cetățenii ruși și militanții din “DNR”, aceștia eliberează un permis de intrare fără filtrare timp de 3 zile.

“Certificatul de filtrare pentru toate celelalte este valabil doar 7 zile. În plus, ocupanții au anunțat o lucrare separată – un permis de ședere pe stradă. Orașul este transformat într-un adevărat ghetou. Atitudinea ocupanților față de rezidenții Mariupol ca sclavi, în ciuda opiniilor pro-ucrainene sau pro-ruse ale rezidenților. Unele concesii sunt făcute persoanelor în vârstă și copiilor, toate celelalte sunt în aceeași stare de presiune psihologică constantă”, a subliniat el.

După cum a raportat UNIAN, luptele acerbe cu inamicul continuă în Mariupol, uzina metalică Azovstal, în subsolurile căreia există mai mult de o mie de civili ai orașului, precum și armata ucraineană, este aproape distrusă și bombardată.

apărătorii speră că orașul va fi deblocat prin mijloace politice sau militare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *