ocupanții se pregătesc să predea pașapoartele rusești în Mariupol/fotografie ua.depositphotos.com ocupanții se pregătesc să înmâneze pașapoartele rusești în Mariupol/foto ua.depositphotos.com

Ocupanții au început procedura de acceptare a documentelor pentru obținerea unui pașaport rus. 

Acest lucru a fost anunțat de către consilier al primarului orașului, Piotr Andryushchenko.

Conform procedurii, rezidenții Mariupol trebuie să obțină mai întâi un certificat de înregistrare în Donetsk și apoi să solicite un pașaport în Novoazovsk, controlat de Rusia. Acestea vor fi acceptate în așa-numitul serviciu de migrație “DNR”.

“Având în vedere starea de comunicare cu Donetsk, acest lucru este un pic problematic. În timp ce. Dar putem afirma că anexarea Mariupolului de către Rusia a trecut la următoarea etapă de implementare. Activ”, a spus Andryushchenko.

După cum a scris UNIAN, biroul președintelui a comparat eliberarea pașapoartelor rusești în teritoriile ocupate cu bilete la un lagăr de concentrare.

La 25 mai, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse pentru rezidenții Regiunilor Zaporozhye și Kherson.

Citește și:  istoricul American a explicat de ce NATO va merge la război împotriva Rusiei Istoricul American a explicat de ce NATO va intra în războiul împotriva Rusiei APU a arătat armele autopropulsate Ale Cezarului francez în luptă: fotografii spectaculoase ale distrugerii echipamentului inamic APU a arătat armele autopropulsate franceze CAESAR în luptă: fotografii spectaculoase ale distrugerii echipamentului inamic un Fost militar rus cu pașaport ucrainean a fost reținut la granița cu Belarus Un Fost militar rus cu pașaport ucrainean a fost reținut la granița cu Belarus ocupanții transferă forța de muncă și echipamentul militar din Crimeea în Zaporozhye Ocupanții transferă forța de muncă și echipamentul militar din Crimeea în Zaporozhye  Consiliul Municipal Mariupol a anunțat începutul anexării efective a orașului ocupat de Rusia Consiliul Municipal din Mariupol a anunțat începutul anexării efective a orașului ocupat de Rusia

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a condamnat un astfel de decret și a subliniat că acest document deschide calea forțării locuitorilor teritoriilor ocupate temporar de armata rusă să dobândească cetățenia rusă.

Ministerul de Externe a adăugat că certificarea ilegală în Regiunea Herson și în regiunea Zaporozhye, precum și în Crimeea și în părțile ocupate temporar din regiunile Donețk și Luhansk, reprezintă o încălcare gravă a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, a normelor și principiilor dreptului umanitar internațional, precum și a obligațiilor Federației Ruse ca stat ocupant, în conformitate cu articolul 45 din Convenția de la Haga din 1907 și articolul 47 din Convenția din 1949 pentru protecția persoanelor civile în timp de război.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.